ZEMLJOTRES ZAMUTIO VODU, OPŠTI KOLAPS U SEVERNOJ MAKEDONIJI: Građani ne smeju da piju VODU IZ ČESME!
Zemljotres, ilustracija, Foto: AP

UŽAS

ZEMLJOTRES ZAMUTIO VODU, OPŠTI KOLAPS U SEVERNOJ MAKEDONIJI: Građani ne smeju da piju VODU IZ ČESME!

Lokalno komunalno preduzeće "Mavrovo" objavilo je na Fejsbuku da je "zbog zemljotresa čiji je epicentar bio u mavrovskom regionu došlo do zamućivanja vode za piće u vodovodnoj mreži"

Objavljeno:

Zemljotres koji se danas desio na području Mavrova zamutio je vodu u vodovodnoj mreži u tom ruralnom delu Severne Makedonije, a prema prvim informacijama nije izazvao materijalnu štetu.

Lokalno komunalno preduzeće "Mavrovo" objavilo je na Fejsbuku da je "zbog zemljotresa čiji je epicentar bio u mavrovskom regionu došlo do zamućivanja vode za piće u vodovodnoj mreži" i preporučilo da se voda sa česmi ne pije izvestan period dok se potresi ne smire.

Da je voda za piće mutna prvi su primetili žitelji sela Mavrovo i okolnih naselja u opštini Mavrovo-Rostuše, u zapadnom delu Severne Makedonije, i prijavili komunalnom preduzeću.

Prema lokalnim medijima, zemljotres snage pet stepeni Rihtera rano jutros u području području Tetova i Gostivara sa epicentrom kod sela Leunovo u blizini Mavrova, nije izazvao materijalnu štetu.

Agencija MIA je javila da prema prvim informacijama u lokalnoj samoupravi nije prijavljena šteta na objektima i infrastrukturi i da su za sada primećena manja oštećenja na dve stare kuće i na jednoj baraci u tom turističkom području.

Kratkotrajan snažan zemljotres, koji se desio jutros u 4.54 kod Mavrova na dubini od 8,5 kilometara, osetio se u obližnjem Tetovu i Gostivaru, ali i na području Skoplja, Bitolja i Prilepa.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.