NOVI TRAMOV PLAN DA OSTANE NA VRHU? Pretvorite glasače u čitaoce i dobićete SUMANUTU CIFRU!
Ilustracija, Foto: NBC News printscreen

AMERIKA

NOVI TRAMOV PLAN DA OSTANE NA VRHU? Pretvorite glasače u čitaoce i dobićete SUMANUTU CIFRU!

Primera radi, Barak Obama i bivša prva dama Mišel Obama potpisali su 2017. godine ugovor vriedan 65 miliona dolara s izdavačkom kućom Crown

Objavljeno:

Memoari Baraka Obame 'Obećana zemlja' naći će se u knjižarama 17. novembra, tačno dve nedelje nakon američkih izbora, a već se počelo šuškati da bi još uvek aktuelni predsjednik Donald Trump mogao dobiti ponudu da napiše knjigu o periodu provedenom u Beloj kući.

Takođe su krenula nagađanja da bi američki milijarder i predsednik na odlasku mogao dobiti vrtoglavi iznos.

- Trampa već naganjaju s ugovorima za knjigu i TV koji bi mogli vrediti neverojatnih 100 miliona dolara, izjavio je u utorak jedan izvor blizak predsedniku za Page Six.

Primera radi, Barak Obama i bivša prva dama Mišel Obama potpisali su 2017. godine ugovor vriedan 65 miliona dolara s izdavačkom kućom Crown.

Isti izvor tvrdi da Trampa saleću TV kuće naklonjene desnici, te da su knjiga i ugovori za TV za Trampa plan B ako propadnu svi napori (tužbe zbog navodnih izbornih prevara) da ostane u Beloj kući.

Ako 70 miliona glasova koliko je Tramp dobio na izborima pretvorite u čitaoce i prodane primere knjiga, imate sigurnu računicu. Sve knjige zadnjih godina u kojima se ocrnjivao i napadao Tramp zaradile su brdo dolara, tako da bi knjiga koju bi napisao sam Donald Tramp bila sigurni hit, navodi Page Six citirajući izvor blizak predsedniku. Spomenimo samo knjige Mišel Vulfa 'Vatra i bes: unutar Trumpove Bijele kuće' ili Džon Boltona 'Soba u kojoj se to dogodilo'.

S druge strane, izvor iz izdavačkog sektora smatra da su vrtoglave cifre prenapumpane i ne zvuče uverljivo. Prema izveštaju AP-a, urednici u Crownu i Knopfu bili su suzdržani na pitanje bi li ponudili Trampu ugovor ili se čak sastali s njim.

Jedan drugi izdavač - Simon & Schuster, zvuči obećavajuće kada se spomene Tramp, rekao je poverljivi izvor za Page Six.

- Izdali su Trampovu poslednju knjigu. Izvršni direktor Jonathan Karp izdao je nekoliko Trampovih knjiga, a bio je i na Trampovom venčanju s Melanijom, kaže isti izvor.

U julu je o tome progovorila nova urednica u Simon & Schusteru Dana Kenedi.

- On je predsednik. Svako ko napusti Belu kuću ima materijala za objavu jedne ili više knjiga i to odmah postaje deo istorije. To ne samo da bi bilo prikladno nego i važno, rekla je.

Izdavačka kuća Simon & Schuster već je sarađivala s Trampovom protivnicom na prethodnim izborima Hilari Klinton, a takođe su objavili zadnje dve knjige uglednog novinara Boba Vudvarda o Trampu, kao i dve knjige u kojima se predsednik snažno ocrnjuje - Džona Boltona i Meri J. Tramp, nećakinje američkog predsednika.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.