DESETINA SIMPATIZERA IZ OVIH ZEMLAJA SU PRISUSTVOVALI: Islamistički klan održao sastanak u Beču uoči napada!
Beč, ilustracija, Foto: Print Screen Youtube

saopšteno

DESETINA SIMPATIZERA IZ OVIH ZEMLAJA SU PRISUSTVOVALI: Islamistički klan održao sastanak u Beču uoči napada!

Taj sastanak u Beču najverovatnije je organizovao Fejzulaj

Objavljeno:

Islamisti iz Austrije, Nemačke i Ssvajcarske, među njima i terorista iz Beča, sastali su se tokom jula u glavnom gradu Austrije.

Taj sastanak održan je neposredno pred odlazak austrijsko-makedonskog napadača albanskog porekla Kujtima Fejzulaja, koji je u svom terorističkom napadu na centar Beča ubio četiri osobe i ranio više od 20, u kupovinu municije u Slovačku, o čemu su slovačke vlasti obavestile svoje austrijske kolege.

Prema pisanju medija, desetina simpatizera Islamske države iz Austrije, Nemačke i Ssvajcarske okupilo se u Beču gde su proveli više dana, a, među njima su bili i osumnjičeni, koji su nakon terorističkog napada u Beču uhapšeni u Ssvajcarskoj i Nemačkoj.

Oni su tokom boravka u Beču prenoćili u stanu teroriste, koji je bio pod nadzorom austrijske policije.

Taj sastanak u Beču najverovatnije je organizovao Fejzulaj.

Sada policija istražuje da li su te osobe bile upoznate s planom za izvršenje terorističkog napada i da li su ga možda i podržavale.

U međuvremenu, austrijska policija zatvorila je još dve osobe iz okruženja Fejzulaja, a radi se o osumnjičenima u starosti od 21 i 23 godine.

Trenutno je u istražnom zatvoru deset osoba, za koje se sumnja da su imale vezu sa Fejzulajem, a tužilaštvo istražuje da li su učestvovali u pripremnim radnjama za napad.

Među uhapšenima je i prijatelj Fejzulaja sa kojim je pokušao da na jesen 2018. otputuje u Siriju i pridruži se Islamskoj državi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.