SKANDAL NAD SKANDALIMA, BAJDENU DALI 6.000 GLASOVA GREŠKOM? Tramp peni, Amerika je na nogama, evo šta sledi sada
Foto: Youtube/printscreen

AJAO

SKANDAL NAD SKANDALIMA, BAJDENU DALI 6.000 GLASOVA GREŠKOM? Tramp peni, Amerika je na nogama, evo šta sledi sada

Na osnovu 98 odsto prebrojanih glasova u Mičigenu, Bajden vodi sa 146.123 glasa prednosti

Objavljeno:

Pristalice predsednika Donalda Trampa u Mičigenu tvrde da je zbog softverske greške možda smanjen broj njegovih glasova.

Dok svi najnoviji podaci ukazuju na verovatnu pobedu demokrate Džo Bajdena, republikanci iz Mičigena tvrde da je u okrugu Antrim više hiljada glasova u korist Donalda Trampa dodeljeno Džou Bajdenu i kandidatu Demokratske stranke za senatora Geriju Pitersu, umesto republikancu Džonu Džejmsu zbog softverske greške.

Na osnovu 98 odsto prebrojanih glasova u Mičigenu, Bajden vodi sa 146.123 glasa prednosti, pa su i AP, i drugi uticajni mediji u SAD već objavili da je on pobednik u toj državi, preneo je Njujork post.

Predsedavajuća Republikanske stranke u državi Mičigen Lora Koks izjavila je da je u okrugu Antrim oko 6.000 glasova greškom dodeljeno demokratskom predsedničkom kandidatu, umesto Donaldu Trampu i za tu grešku optužila "kvar na softveru".

Ona je dodala da je otada otkriveno da isti softver korišćen u čak "47 okruga sa istom svrhom", što je više od polovine od 87 okruga koliko ukupno ima u toj saveznoj državi, a njenu izjavu Trampov izborni štab je delio na Tviteru.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.