CEO SVET GLEDA U PENSILVANIJU: Evo kako izgleda brojanje glasova!
Prebrojavanje glasova, Foto: Printscreen/Youtube

IZBORI SAD

CEO SVET GLEDA U PENSILVANIJU: Evo kako izgleda brojanje glasova!

Predsednik i republikanski kandidat naveo je u saopštenju da neće prestati da se bori

Objavljeno:

Glasači u Sjedinjenim Američkim Državama glasali su 3. novembra, ali zbog raznih faktora i dalje nije poznato da li je Donald Tramp novi stari predsednik te zemlje ili će ga na toj funkciji smeniti Džo Bajden.

Prema trenutnim rezultatima, Bajden je u vođstvu sa 253 elektorskih glasova naspram Trampovih 213. Situacija je i dalje neizvesna, jer u nekim državama i dalje nije projektovan pobednik, a među njima je i Pensilvanija gde je trka jako tesna.

Dok su oči Amerike i sveta fokusirane na te države, objavljen je video snimak na kome se vidi kako izgleda objekat gde se broje glasovi u Pensilvaniji.

Kako javlja CNN, ceo proces je transparentan, svugde su kamere a monitori su postavljeni u sobi i sve se vidi. Takođe, svugde su posmatrači koji nagledaju ceo proces.

Međutim, predsednik i republikanski kandidat naveo je u saopštenju da neće prestati da se bori.

- Verujemo da američki narod zaslužuje punu transparentnost u prebrojavanju glasova i potvrđivanju izbora i da se više ne radi ni o jednom pojedinačnom izboru. Ovde se radi o integritetu celokupnog našeg izbornog procesa. Od početka smo govorili da se moraju prebrojati svi legalni glasački listići i da se ne broje svi ilegalni glasački listići, ali demokrate su na svakom koraku nailazile na otpor ovom osnovnom principu. Nastavićemo ovaj proces kroz sve aspekte zakona kako bismo garantovali da američki narod ima poverenja u našu vladu. Nikada neću odustati od borbe za vas i našu naciju - navodi se u saopštenju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.