TRAMP SPREMIO HAOS! Sprema se veliki zemljotres!
Donald Tramp, Foto: EPA/JIM LO SCALZO

auuu

TRAMP SPREMIO HAOS! Sprema se veliki zemljotres!

Izvori američkog lista navode i da su na ledu šefovi CIA i FBI, jer izbegavaju da se bave istragama koje mogu da imaju političku konotaciju

Objavljeno:

Američki predsednik Donald Tramp sprema čistku u sopstvenim redovima. Na udaru su šefovi bezbednosnih službi - državni sekretar za odbranu Mark Esper, direktorka CIA Đina Haspel, šef FBI Kristofer Vrej i drugi.

Uprkos nedavnim navodima iz Pentagona da se Esperu ne sprema smena, niti je blizu ostavke, kako su objavili pojedini američki mediji, izvori iz američkog ministarstva odbrane navode da bi on mogao da bude smenjen već u narednih nedelju dana, objavio je "Hil", pozivajući se na svoje izvore. Kako dodaju, takav scenario još nije u potpunosti izvestan, ali je realan.

Pentagon je naveo da Esper "nema nameru da da ostavku, niti je to od njega traženo", dok su izvori američkog medija iz Komiteta za vojna pitanja naveli kako im nije predočeno da će biti promena u vođstvu američke vojske.

Esper i Tramp imali su u poslednje vreme dosta razmimoilaženja, kao što su Trampovo protivljenje preimenovanju kasarni koje nose imena lidera Konfederacije iz Građanskog rata, posle antirasističkih protesta. Takođe, Tramp i Esper su se sukobili zbog predsednikovog zahteva da vojska interveniše tokom protesta koji su potresali američke gradove.

Izvori američkog lista navode i da su na ledu šefovi CIA i FBI, jer izbegavaju da se bave istragama koje mogu da imaju političku konotaciju.

Kada je u pitanju Kristofer Vrej, direktor FBI, u Beloj kući su frustrirani jer nemaju podršku federalnog biroa kod politički osetljivih tema, kao što su optužbe za korupciju protiv Hantera Bajdena i njegovog oca Džoa, predsedničkog kandidata, u slučaju takozvanog Ukrajinagejta. Takođe, Trampu je sporno što FBI nije otpustio svoje zvaničnike koji su umešani u tzv. "Rusijagejt" i istragu protiv američkog predsednika.

Esper je na mestu sekretara za odbranu nasledio sredinom prošle godine generala Džima Matisa, koji je dao ostavku posle nesaglasja sa Trampovom politikom u vezi sa Sirijom.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.