OTKRIVEN IDENTITET ŽRTAVA U BEČU: Da li je ovo slučajno?
Beč, Foto: Profimedia

novi detalji

OTKRIVEN IDENTITET ŽRTAVA U BEČU: Da li je ovo slučajno?

Ko su žrtve teroriste u Beču?

Objavljeno: 11:21h

Austrijska policija ispravila je svoje podatke o žrtvama terorističkog napada u Beču, navodeći da su nastradali četvoro austrijskih državljana i jedna Nemica.

Prethodno je bilo reči da je napadač ubio i jednog "zemljaka", odnosno 21-ogodisnjeg Makedonca.

Međutim, policija je ispravila taj podatak i navela da se radi o Austrijancu, koji je ubijen na uglu Flajšmarkt/Bauernmarkt.

Takođe je ubijen jedan 29-ogodišnji Austrijanac ispred jednog lokala brze hrane na Ssvedenplacu, te 44-ogodišnja Austrijanka koja je podlegla povredama u bolnici.

Ssto se 24-ogodišnje Nemice tiče, ona je bila konobarica koja je studirala primenjenu umetnost u Beču i ubijena je ispred lokala na trgu Ruprehtsplac.

Kada je reč o 22 povređenih, oni su u starosti između 18 i 55 godina, a od njih 13 je zadobilo povrede od metka, među njima i jedan policajac.

Među njima je sedam žena - jedna 18-godišnja državljanka Ssvajcarske i Nemačke, jedna 29-ogodišnja Bosanka, tri Austrijanke u starosti od 30, 33, i 43 godine, jedna 34-ogodišnja Slovakinja i jedna 36-ogodišnja Kineskinja.

Među povređenim muškarcima je deset Austrijanaca starosti između 21 i 55 godina, te jedan 25-ogodišnji Luksemburžanin, jedan 26-ogodišnji Avganistanac, jedan 34-ogodišnji Slovak, te tri Nemaca u starosti od 24, 28 i 31 godine.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.