OVA ŽENA JE PRVA TRANS OSOBA NA DRŽAVNOJ FUNKCIJI U SAD-u! Njena priča je neverovatna
Sara Bridž, Foto: Printskrin tvitter

zanimljiva činjenica

OVA ŽENA JE PRVA TRANS OSOBA NA DRŽAVNOJ FUNKCIJI U SAD-u! Njena priča je neverovatna

Osvojila je 86% glasača na izborima u prvom okrugu države i biće najviše rangirani transpolitičar u SAD-u

Objavljeno:

Sara Bridž iz Delavarea postala je poznata široj javnosti kao trans osoba koja je izabrana za državnog senatora u istoriji SAD.

Osvojila je 86% glasača na izborima u prvom okrugu države i biće najviše rangirani transpolitičar u SAD-u.

2013. godine, Bridž je radio na kampanji Boa Bajdena- pokojnog sina Dža Bajdena koji je služio kao državni tužilac u Delavareu - i sarađivao je s njim na Zakonu o nediskriminaciji rodnog identiteta.

Džo Bajden napisao je predgovor za knjigu McBride o njenoj borbi za trans prava u 2018. godini. Provela je godine zagovarajući LGBTK + prava sa Kampanjom za ljudska prava i bila je prva otvoreno trans osoba koja je radila u Beloj kući pod vodstvom Baraka Obame.

Sarina neodoljiva pobeda moćan je dokaz rastućeg uticaja transrodnih lidera u našoj politici i daje nadu nebrojenim trans ljudima koji gledaju u svetliju budućnost“, rekla je Anis Parker iz LGBTK fonda pobede.

Za to što će Sara srušiti plafon lavande u tako polarizujućoj godini snažan je podsetnik da glasači sve više odbijaju politiku fanatizma u korist kandidata koji se zalažu za pravičnost i jednakost. Njena pobeda će nadahnuti više trans ljudi da krenu njenim stopama i kandiduju se za javnu funkciju. “

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Gardijan)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.