SADA ĆU JA VAMA DA KAŽEM ŠTA JE OVDE TUŽNO: Kurc se oglasio 1. put nakon terorizma u AUSTRJI!
Austrijski kancelar Sebastijan Kurc, Foto: AP

reakcija

SADA ĆU JA VAMA DA KAŽEM ŠTA JE OVDE TUŽNO: Kurc se oglasio 1. put nakon terorizma u AUSTRJI!

Kurc je, u obraćanju građanima Austrije, preneo da je terorista sinoć četiri civila ubio hladnokrvno iz nesporedne blizine, navodeći da se radi o jednom starijem muškarcu, jednoj starijoj ženi, jednom momku i jednoj konobarici

Objavljeno:

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc poručio je danas, nakon terorističkog napada u Beču, da se ne sme dozvoliti da se ostvari cilj terorista, a to je stvaranje razdora u društvu.

Kurc je, u obraćanju građanima Austrije, preneo da je terorista sinoć četiri civila ubio hladnokrvno iz nesporedne blizine, navodeći da se radi o jednom starijem muškarcu, jednoj starijoj ženi, jednom momku i jednoj konobarici.

Takođe je rekao da je terorista povredio jednog policajca koji mu je hrabro stao na put, te je ukupno teško povredio još 14 ljudi, od kojih se neki i dalje bore za život.

"Često smo mislili da je Austrija ostrvo spokojnih, a nasilje i terorizam smo poznavali samo iz vesti iz inostranstva. Tužna je istina da živimo u bezbednoj zemlji, ali u nebezbednom svetu"; kazao je Kurc.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.