OVO JE NEMILOSRDNI TERORISTA IZ BEČA! Pozira na slici sa MAČETOM, i piše svuda ovu 1 REČENICU! (FOTO)
Terorista iz Beča, Foto: INSTAGRAM PRINTSCREEN

horor

OVO JE NEMILOSRDNI TERORISTA IZ BEČA! Pozira na slici sa MAČETOM, i piše svuda ovu 1 REČENICU! (FOTO)

Napadač je prilikom napada nosio i nešto što je izgledalo kao pojas s eksplozivom, ali pokazalo se da se radi o lažnom eksplozivnom pojasu

Objavljeno: 10:29h

Pre nego što je došlo do terorističkog napada u Beču, u kojem je ubijeno troje ljudi, na Instagramu se pojavila slika džihadiste sa vrlo sličnim oružjem kakvo je imao i bečki terorista.

Austrijska policija još proverava identitet ubijenog teroriste, a nemački Bild javlja kako istražitelji sumnjaju da se radi osobi čija je slika objavljena na Instagramu.

Prema pisanju Bilda, on je u ponedeljak dvojici prijatelja poslao snimke napada na Šarli Ebdo iz 2015. godine kada je ubijeno 12 ljudi, a na Instagramu je objavio nekoliko slika na kojima se zaklinje na vernost vođi terorističke milicije takozvane Islamske države.

foto: INSTAGRAM PRINTSCREEN

Na nekim fotografijama pozira sa puškom i mačetom, a ima i slika sa hrpom municije. Na slikama se vidi i da je napisao arapsku reč Baqiyah koja je deo fraze - "Islamska država ostaje i širi se".

Austrijski ministar unutrašnjih poslova Karl Neamer kazao je da napadač koji je upucan bio radikalizovan i da je bio simpatizer Islamske države.

foto: INSTAGRAM PRINTSCREEN

Napadač je prilikom napada nosio i nešto što je izgledalo kao pojas s eksplozivom, ali pokazalo se da se radi o lažnom eksplozivnom pojasu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.