OVO JE NOVA MINISTARKA SPOLJNIH POSLOVA: Premijerka je rekla da je ponosna na nju i da u nju veruje NOVI ZELAND!
Nanania Mahuta, Foto: Instagram

IZBOR

OVO JE NOVA MINISTARKA SPOLJNIH POSLOVA: Premijerka je rekla da je ponosna na nju i da u nju veruje NOVI ZELAND!

Tokom 2016 godine Mahuta je ušla u istoriju kao prva žena koja ima moko kauae, tradicionalnu tetovažu na bradi.

Objavljeno:

Nanania Mahuta, bliska rođaka Maorske kraljevske porodice upravo je izabrana za ministarku spoljnih poslova Novog Zelanda. Parlamentarni izbori održani su prošlog meseca.

Mahutin prethodnik je bio Vinston Piters, koji je izgubio mesto u parlamentu, nakon 17. oktobra. Premijerka, Jasinda Ardern je ponosna na Mahutu, inače prvu ministarku spoljnih poslova i za nju je rekla da je neko ko veoma brzo gradi odlične veze sa svetom. Dodala je da će Novom Zelandu dobro doći njeno iskustvo u diplomatiji i da bi to trebalo predstaviti svetu.

Mahuta je rekla da će nastaviti politiku trgovine u toku narednog perioda.

- Ono što znamo, pre nego što se pojavila korona je da su nam potrebne snažne veze s obzirom na to da smo mala zemlja. Potrebni su nam multilateralni sporazumi, koji će biti bazirani na ozbiljnim trgovinskim zakonima - dodala je nova ministarka.

Kako navode lokalni mediji, Mahutina rođaka je Maorska kraljica, Te Arikinui Te Atairangi Kaahu, i bliska je rođaka trenutnog Maorskog kralja, Kingi Tuheitia. Prvi put je izabrana za parlament pre dve decenije, kada je imenovana za Maorsku ministarku za razvoj i ministarku za lokalnu samoupravu.

Run at me 2017!

A post shared by Nanaia Mahuta (@nanaia40) on

Tokom 2016 godine Mahuta je ušla u istoriju kao prva žena koja ima moko kauae, tradicionalnu tetovažu na bradi. Prema navodima lokalnih novina, brada simblizuje godišnjicu smrti njenog oca, a dizajnirana je prema tradicionalnim šarama.

- Moko iskazuje identitet, kao pasoš. Ja sam u ovom periodu života spremna da se iskažem u pravom svetlu, znam ko sam - kaže Mahuta.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.