UŽAS NAD UŽASIMA! Prvi čovek koji se zarazio koronom pronađen MRTAV! Majka otkrila horor koji mu se desio
Konor Rid, Foto: Youtube printscreen/Top Channel Albania

zarazio se krajem prošle godine

UŽAS NAD UŽASIMA! Prvi čovek koji se zarazio koronom pronađen MRTAV! Majka otkrila horor koji mu se desio

Student Konor Rid (26) zarazio se virusom dok je radio u školi u Vuhanu u Kini, u novembru 2019. godine. Tada je tvrdio da je pio zagrejani alkohol, kako bi mu pomogao da pobedi bolest

Objavljeno:

Prvi britanski državljanin za koga se veruje da se zarazio koronavirusom krajem prošle godine, pronađen je mrtav u svojoj sobi na univerzitetu Bengor.

Student Konor Rid (26) zarazio se virusom dok je radio u školi u Vuhanu u Kini, u novembru 2019. godine. Tada je tvrdio da je pio zagrejani alkohol, kako bi mu pomogao da pobedi bolest.

Njegova majka je otkrila da Konor nikada nije prevazišao "teškoću" od zaraze koronavirusom nakon što je bio prisiljen provesti više od 20 nedelja u "surovoj" izolaciji u Kini.

Smrt se ne tretira kao sumnjiva.

- Nešto posle 22 sata, 25. oktobra, služba hitne pomoći zatražila je od policije Severnog Velsa intervenciju u studentskoj sobi u rezidencijalnim salama Univerziteta Bengor - izjavio je portparol policije Severnog Velsa.

- Nažalost, uprkos najboljim naporima prijatelja i bolničara, 26-godišnji student je proglašen mrtvim na toj lokaciji - dodao je u saopštenju.

Konor je još prošlog novembra opisao svoje simptome, a u početku je bolest sveo na težak oblik gripa.

- Osećam se užasno. Ovo više nije samo prehlada. Celo telo me boli, glava mi lupa, oči me peku, grlo mi je stegnuto. Hladnoća mi se spustila na grudi i imam žestok kašalj - napisao je tada.

U nastavku je opisao kako je sebi napravio "vruću žestinu" kako bi olakšao svoje simptome.

- Ne pušim i jedva da ikad pijem. Ali važno mi je da brzo prevaziđem ovu prehladu, kako bih mogao da ostanem zdrav za posao. Samo u medicinske svrhe, u svoj medeni napitak stavljam kapljice viskija. Mislim da se to zove "medovača" - napisao je.

Konor je otišao u bolnicu nakon što mu se razvila infekcija grudnog koša, ali se nastavljao oporavljati od bolesti.

Prema rečima njegove majke Hejli, koja živi u Brizbejnu, u Australiji, njen sin nikada nije preboleo "teškoću" koju je pretrpeo nakon zaraze virusom.

- Tokom poslednjih šest meseci preživeo je mnogo nevolja u Kini, boreći se sa kovidom i provodeći više od 20 nedelja u izolaciji pod strogim uslovima - izjavila je ona.

- Izdržao je više "zaključavanja" od bilo koga koga smo ikad poznavali, 16 nedelja stroge izolacije u Vuhanu, dve nedelje u Australiji i još tri nedelje u Velikoj Britaniji - nastavila je.

- Oboje smo utučeni što su se njegove avanture završile na univerzitetu Bengor, gde je studirao kineski jezik, što izgleda kao tragična nesreća - rekla je ona tada.

- Reći da je Konor imao osećaj za avanturu bilo je potcenjivanje - opisala je ambicioznu prirodu svoga sina.

- Kada nam je rekao da će naučiti kineski, nismo mu zaista verovali, ali on je iskoračio i otišao sam u Kinu i za nekoliko godina govorio tečno mandarinski - opisala je Hejli.

- Želeli bismo da Konoru priredimo pogreb koji zaslužuje u Velikoj Britaniji i Australiji - rekla je.

- Nećemo moći da prisustvujemo njegovoj sahrani u Velikoj Britaniji zbog mera uzrokovanih koronavirusom. Stoga ćemo se pobrinuti da svi slavimo njegov život u njegovom domu u Australiji - zaključila je Hejli.

Univerzitet Bengor, na kojem je Konor studirao, nije uveo bilo kakve mere u rezidencije i domove, međutim Vels je nedavno ušao u "protivpožarnu" blokadu koja zahteva od stanovnika da ostanu kod kuće, osim ograničenog broja izuzetaka.

Ove mere su stupile na snagu u petak i ostaće do 9. novembra.

Univerzitet je organizovao "kombinovani pristup učenju" koji podrazumeva onlajn nastavu i predavanja licem u lice, gde je to sigurno.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.