NOVO RUSKO ORUŽJE KOSI DŽIHADISTE: Nema odbrane od misterioznih udara sa neba, tevo šta tačno radi! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/Holy Politic

misteriozno oružje

NOVO RUSKO ORUŽJE KOSI DŽIHADISTE: Nema odbrane od misterioznih udara sa neba, tevo šta tačno radi! (VIDEO)

Teroristička organizacija koja je "naslednik" Al Kaide je u panici i izdala je hitno naređenje za skrivanje zbog ovog oružja

Objavljeno:

Komanda džihadističke grupacije Hajat Tahrir al-Šam, koja je "naslednik" Al Kaide, izdala je naredbu svojim pripadnicima u severozapadnoj sirijskoj provinciji Idlib da moraju da se kriju od ruskih vazdušnih napada.

- Otkažite sva nepotrebna okupljanja, raspoređujte se po objektima i zgradama, kamuflirajte vojne položaje, i ne dozvoljavajte izviđačkim avionima da vas primete dok raspoređujete opremu - piše u naredbi koja je izdata u subotu.

Naređenje je stiglo nakon čitavog niza preciznih udara na položaje militanata, u kojima su poginule desetine džihadista.

Napadi su izvedeni takozvanom "lutajućom municijom", ili dronovima kamikazama, a u takvom napadu je u subotu uništena haubica američke proizvodnje M114, dok su živote izgubila trojica pripadnika Ahrar al-Šama.

Pojavio se i snimak udara drona kamikaze na artiljerijske položaje terorista, koji možete videti ispod.

Dronovi kamikaze su korišćeni i u nedavnim napadima na "kompaniju" koja se bavi švercom goriva sa severa Sirije, a koja je povezana sa džihadistima Hajat Tahrir al-Šama.

I dalje nema tačne potvrde čiji "misteriozni" dronovi nanose ovako ozbiljne gubitke džihadistima poslednjih meseci.

Dok jedni tvrde da je u pitanju rusko oružje,što je verovatnije, koje do sada šira javnost nije imala prilike da vidi, drugi tvrde da je u pitanju "domaća radinost", tačnije sirijski dron koji je razvijen uz pomoć Iranaca.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.