7 PUTA JE IGRAO DŽEJMS BONDA, A BAVIO SE I POLITIKOM: Šon Koneri je 1 stvar JAVNO OBEĆAO!
Džejms Bond, Foto: Printscreen/Youtube

PREMINUO U 90. GODINI ŽIVOTA

7 PUTA JE IGRAO DŽEJMS BONDA, A BAVIO SE I POLITIKOM: Šon Koneri je 1 stvar JAVNO OBEĆAO!

Nagrađen je Oskarom kao najbolji sporedni glumac u filmu Nesalomivi, 1987. godine

Objavljeno:

Ser Tomas Šon Koneri, poznatiji kao Šon Koneri, škotski filmski i pozorišni glumac, koji je danas preminuo u 90. godini života, javnosti je bio najpoznatiji kao prvi filmski Džejms Bond.

Šon Koneri je igrao u ukupno sedam filmova o Džejmsu Bondu. Pored njih glumio je i u filmovima "Nesalomivi", "Ime ruže", "Lov na Crveni oktobar", "Indijana Džouns" i mnogim drugim. Godine 2000. Koneri je dobio titulu viteza.

Nagrađen je Oskarom kao najbolji sporedni glumac u filmu Nesalomivi, 1987. godine, Zlatnim globusom kao najbolji sporedni glumac u filmu Nesalomivi, 1988. godine, kao i BAFTA nagradom kao najbolji glavni glumac u filmu Ime ruže, 1986. godine.

Ženio se dva puta, a povukao se sa filma u aprilu 2011. Viđen je na US openu 2012. gde je davao podršku škotskom teniseru Endiju Mareju u finalu protiv srpskog tenisera Novaka Đokovića.

Šon Koneri je bio član Nacionalne partije Škotske koja se zalaže za otcepljenje Škotske od Ujedinjenog Kraljevstva tj. Engleske.

Pored članstva, Koneri je bio jedan od njenih glavnih finansijera. Živeo je na Bahamima, a javno se zarekao da će se vratiti u Škotsku onog dana kada ona bude bila nezavisna.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.