Novi napad! PUCANO NA POLICAJCE U FRANCUSKOM KVARTU U NJU ORLEANSU!
Ilustracija, Foto: EPA/Valdrin Xhemaj

zaseda

Novi napad! PUCANO NA POLICAJCE U FRANCUSKOM KVARTU U NJU ORLEANSU!

"Ovo je mračan dan za naše policajce i molim vas da se molite za njih", rekao je načelnik policije Šon Ferguson

Objavljeno:

Osumnjičeni napadač je u pritvoru posle hitaca ispaljenih na dva policajca u francuskom kvartu u Nju Orleansu, u američkoj državi Luizijani, u akciji koju je šef policije opisao kao "zasedu".

Policajci su bili u rutinskoj patroli u popularnom turističkom kvartu kada su upali u zasadu i na njih je pucala osoba koja je bila putnik u taksi-biciklu, rekao je načelnik policije Šon Ferguson na konferenciji za novinare blizu mesta gde se dogodio incident.

Rekao je da se ne zna koliko hitaca je ispaljeno. Po njegovim rečima jedan policajac pogodjen je ispod oka u levi obraz i metak mu je ostao u glavi, i da se nalazi u teškom, ali stabilnom stanju. Drugi je zadobio manje povrede ruke. "Ovo je mračan dan za naše policajce i molim vas da se molite za njih", rekao je Ferguson.

Drugi policajci koji su odgovorili na poziv su prebacili oba ranjena policajca u bolnicu, rekao je on. Osumnjičenog su priveli drugi policajci i takodje je prebačen u bolnicu, a ne zna se zbog kojih zdravstvenih problema, rekao je šef policije. On je dodao da policija nije uopšte pucala za vreme tog incidenta i da osumnjičeni napadač nije bio "fizički povredjen".

"Naši policajci nisu imali nikakav okršaj sa tim pojedincem. Išli su u različitim pravcima kada je on prešao raskrsnicu i počeo da puca na naše policajce", rekao je Ferguson. On je dodao da rade na identifikaciji osumnjičenog koji odbija da kaže svoje ime ili da da bilo kakve druge informacije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.