JAVIO SE AMBASADOR: Evo da li ima mrtvih Srba u Turskoj i kakva je situacija
Marković je u izjavi za Tanjug istakao da će ambasada pružiti svaku pomoć državljanima Srbije, koji su se eventualno zatekli u Turskoj, kao i dvojnim državljanima, u okviru svojih mogućnosti i mogućnosti države Srbije., Foto: Printskrin

NAJTEŽA SITUACIJA U IZMIRU

JAVIO SE AMBASADOR: Evo da li ima mrtvih Srba u Turskoj i kakva je situacija

Marković je u izjavi za Tanjug istakao da će ambasada pružiti svaku pomoć državljanima Srbije, koji su se eventualno zatekli u Turskoj, kao i dvojnim državljanima, u okviru svojih mogućnosti i mogućnosti države Srbije

Objavljeno:

ANKARA - Ambasador Srbije u Ankari Zoran Marković izjavio je večeras da, prema informacijama Marković je u izjavi za Tanjug istakao da će ambasada pružiti svaku pomoć državljanima Srbije, koji su se eventualno zatekli u Turskoj, kao i dvojnim državljanima, u okviru svojih mogućnosti i mogućnosti države Srbije.ojima raspolaže, među stradalima i povređenima u zemljotresu kjoji je danas pogodio Tursku nema državljana Srbije.

On je, međutim, dodao da tu informaciju treba prihvatiti s rezervom s obzirom na to da u Turskoj, a posebno u Izmiru koji je najteže pogođen zemljotresom, živi dosta pripadnika srpske bošnjačke zajednica koji su dvojni državljani Turske i Srbije.

Marković je u izjavi za Tanjug istakao da će ambasada pružiti svaku pomoć državljanima Srbije, koji su se eventualno zatekli u Turskoj, kao i dvojnim državljanima, u okviru svojih mogućnosti i mogućnosti države Srbije.

" Uradićemo sve što je nu našoj moći da pomognemo, ali mogućnosti su nam ograničene i iIzjavićemo saučešće gradonačelniku Izmira. Pružićemo svaku pomoć u okviru naših mogućnosti ako nam se javi bilo ko od našigh državljana, bez ozira na to da li je u pitanju dvojni državljanin ili neko ko se zatekao u Turskoj, iako ih nema mnogo jer sezona nije u toku", rekao je Marković.

On je naveo da je situacija najteža u Izmiru, gde se, prema podacima turskog ministarstva unutrašnjih poslova srušilo ili urušilo najmanje 20 zgrada u kojima više ne može da se stanuje. Prema njegovim rečima, zemljotres se nije osetio u Ankari,ali jeste u Istambulu, što je izazvalo zabtrinutost s obzirom na to da se taj grad nalazi na jednom od najtrusnijih područja na svetu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.