U SLOVENIJI NOVI PAKAO: Cifre su NEREALNE, ovo je KRAJ!
Slovenija, ilustracija, Foto: EPA-EFE/Tamas Soki, Ilustracija

horor

U SLOVENIJI NOVI PAKAO: Cifre su NEREALNE, ovo je KRAJ!

Na konferenciji za novinare Kacin je rekao da će vlada sutra uveče na Brdu kod Kranja odlučiti o mogućem produženju sadašnjih mera...

Objavljeno:

U Sloveniji je u poslednja 24 sata registrovano rekordnih 2.605 slučajeva zaraze korona virusom, od ukupno 7.471 testiranog uzorka, u bolnicama je umrlo sedam pacijenata dok podaci iz domova za starije osobe još nisu poznati, rekao je danas portparol vlade za kovid-19 Jelko Kacin.

Na konferenciji za novinare Kacin je rekao da će vlada sutra uveče na Brdu kod Kranja odlučiti o mogućem produženju sadašnjih mera, ali je demantovao da se razmatra mogućnost uvodjenja 24-časovnog policijskog časa, prenela je agencija STA.

"Takva mera nije uključena u plan vlade za ovladavanje ove faze epidemije, o tome nije raspravljala ni vladina stručna grupa niti će to predložiti", kazao je Kacin.

Nacionalni Institut za javno zdravlje (NIJZ) objavio je da je reprodukcijski broj širenja virusa smanjen s jučerašnjih 2,17 na 2,09, a broj dana u kom dolazi do udvostručenja broja potvrdjenih dnevnih slučajeva infekcije povećan je sa 6,3 na 6,6.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.