SVET NIKADA NIJE VIDEO MELANIJU TRAMP OVOLIKO BESNU! Amerikanci danas samo o ovom njenom nastupu pričaju! (VIDEO)
Melanija tramp besna, Foto: EPA

JEZIVO

SVET NIKADA NIJE VIDEO MELANIJU TRAMP OVOLIKO BESNU! Amerikanci danas samo o ovom njenom nastupu pričaju! (VIDEO)

Svog supruga nazvala je 'borcem', a Bidena socijalistom koji bi uništio Ameriku

Objavljeno:

Prva dama Amerike Melanija Tramp po prvi put je od početka izborne kampanje samostalno održala skup, samo nekoliko dana uoči izbora 3. novembra. U Atglenu u Pensilvaniji između ostalog je napala demokrate jer su pokrenuli proces opoziva protiv Donalda Trumpa, Džoa Bidena, ali i medije jer se fokusiraju na 'besposlene tračeve i spletke u palači'.

Svog supruga nazvala je 'borcem', a Bidena socijalistom koji bi uništio Ameriku.

- Donald je borac, voli svoju zemlju i bori se za nju svaki dan. Prvi put u istoriji građanima ove zemlje se predsjednik obraća izravno i promptno svaki dan putem društvenih mreža, rekla je, aludirajući na Trumpove tvitove, koji često sadržavaju sporne i neprovjerene činjenica te besne tirade.

- Ne slažem se uvek s načinom na koji se obraća, ali njemu je važno da se jednako obraća ljudima kojima služi, rekla je.

Na ove njene reči, skup od oko 300 ljudi se nasmejao. Većina pristaša je nosila maske, ali retki su se držali pravila fizičkog razmaka.

Govor je započela rečima zahvalnosti za podršku koju su birači pružili njenoj porodici kada su Donald Tramp, ona i 14-godišnji sin Baron bolovali od koronavirusa.

Gabriella Audi

- Svi se osećamo bolje zahvaljujući zdravom načinu života i neverojatnim mogućnostima za terapiju dostupnima u našoj zemlji, rekla je, pa nastavila:

- Ne zaboravimo šta je bio fokus demokrata kada je covid-19 došao u našu zemlju. Dok je predsednik preduzimao značajne korake da zaštiti Amerikance, demokrati su bespotrebno trošili novac američkih poreznih obveznika za sramotni opoziv, poručila je.

- Više im je bilo stalo da se reše izabranog predsednika. U međuvremenu, gledala sam Donalda kako predano radi da građani ostanu smireni i informisani, kako bi zaštitio naše gospodarstvo, donosi teške i nepopularne odluke kako bi svi bili sigurni, rekla je.

Potom se obrušila na Trampovog protivničkog kandidata.

Gabriella Audi

- Džoe Biden napao je odluku predsednika Trampa da američke građane stavi na prvo mesto i zabrani putovanje u Kinu. Nazvao je to ksenofobnom histerijom. Sada sugeriše da je posao mogao obaviti bolje. Američki građani mogli su gledati 36 godina Džoa Bidena u Kongresu i njegovih 8 godina kao potpredsednika države i odlučiti može li on konačno napraviti nešto dobro za američki narod, rekla je.

Njen je govor u suglasju s porukama Donalda Trampa u kampanji, ali je ona koristila puno blažu retoriku. Na primer, govoreći o Bidenu, nije ga nazvala korumpiranim političarem, poput Trampa.

- Bidenova politika i socijalistička agenda može samo uništiti Ameriku i sve što se gradilo zadnje četiri godine. Moramo zadržati Donalda u Beloj kući kako bi završio ono što je započeo i kako bi naša zemlja nastavila prosperirati, rekla je.

Napala je i medije jer se previše fokusiraju na 'tračeve', ali nije išla tako daleko poput Trumpa i optužila ih za širenje lažnih vijesti.

Prošloga mjeseca Melania Trump se okomila na medije zbog izvještavanja o knjizi njene bivše najbolje prijateljice i savetnice u Istočnom krilu Stefani Vinston, koja je nimalo laskavo opisala prvu damu. Prenela je njihove razgovore u kojima je Melania omalovažavajuće govorila o Božiću i deci imigranata koji su na granici odvajani od svojih roditelja.

- U vestima se prenose besne i često neutemeljene tvrdnje iz anonimnih izvora ili od besnih bivših zaposlenika koji samo pokušavaju odvratiti pažnju od važnih stvari koje se događaju u Beloj kući, rekla je.

Izjavila je kako bi volela da mediji više pažnje posvete njenoj inicijativi Be Best.

Povratak u Washington

Brendan Smialovski

- Glavni cilj inicijativa je pomaganje deci, ali mediji su radije odlučili skrenuti pažnju sa dece i fokusirati se na negativno

Potom se obratila ženama, glasačkoj masi koju predsjednik Tramp želi pridobiti na svoju stranu.

- Kao majka, zahvalna sam za predsjednika koji vjeruje u snažnu porodicu. Kao neovisna žena, zahvalna sam za predsednika koji je zagovornik ne samo žena, nego i zaposlenih majki, jer podržava njihovu ulogu u radnoj snazi. Kao Amerikanka, ponosna sam što imamo predsednika kojemu je država na prvom mjestu, rekla je.

Na kraju govora uputila je poziv Amerikancima da glasuju.

- Ako već niste glasali, molim vas ne zaboravite izaći na izbore i glasati 3. novembra.

U sklopu puta u Pensilvaniju obišla je volontere koji učestvuju u Trumpovoj kampanji pri republičkom odboru u okrugu Lankaster te im je poručila da se nada pobedi u toj saveznoj državi. Posjetila je oko 30 volontera koji su nosili maske. I ona je stigla s maskom, ali ju je skinula dok je govorila. Podijelila im je pice za zasluženi rad.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Jutarnji List)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.