SZO SE OGLASIO, OVO NIKAKO NISMO HTELI DA ČUJEMO: Sledi nam pravi KORONA PAKAO!
SZO Zabrinut oko kiseonika, Foto: EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI

nikako nije dobro

SZO SE OGLASIO, OVO NIKAKO NISMO HTELI DA ČUJEMO: Sledi nam pravi KORONA PAKAO!

Veliki broj zemalja beleži eksponencijalni rast broja zaraženih, što dovodi do preopterećenosti zdravstvenih sistema, istakao je generalni direktor SZO

Objavljeno: 22:19h

Gebrejesus je na brifingu u Ženevi rekao da je ovo kritičan trenutak kada je o reč o pandemiji, naročito na severnoj hemisferi. On je istakao da će nekoliko narednih meseci biti jako teški i da su neke zemlje "na opasnom putu", prenosi TAS S.

Veliki broj zemalja beleži eksponencijalni rast broja zaraženih, što dovodi do preopterećenosti zdravstvenih sistema, istakao je generalni direktor SZO.

On je pozvao lidere država da preduzmu hitne korake u cilju sprečavanja daljeg pogoršanja, kao što je sveobuhvatna analiza epidemiološke situacije i hitno prilagođavanje mera u onim mestima koja beleže veliki porast broja novozaraženih.

Osim toga, vlasti moraju jasno da informišu javnost o realnoj epidemiološkoj situaciji i da pomognu građanima i ekonomiji, dodao je Geberejesus.

On je primetio da je nedostatak kiseonika zabeležen u bolnicama u velikom broju zemalja.

Neke od najsiromašnijih država na svetu imaju samo pet do 20 odsto kiseonika potrebnog za lečenje pacijenata, istakao je generalni direktor SZO.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/B92.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.