TRAMP SE NAKON NEKOG VREMENA PONOVO OGLASIO: Vratio se u velikom stilu, EVO ŠTA JE REKAO!
Donald Tramp, Foto: Profimedia

nastavlja se kampanja u SAD

TRAMP SE NAKON NEKOG VREMENA PONOVO OGLASIO: Vratio se u velikom stilu, EVO ŠTA JE REKAO!

Tramp je na svojim skupovima otpužio demokrate, koje naziva levicom, da žele da izbrišu američku istoriju i vrednosti...

Objavljeno:

Na političkm skupovima u državama Mičigen i Viskonsin, predsednik Donald Tramp je optužio tzv. levicu, odnosno demokrate, da pokušavaju da uništi američki način života.

Kako podseća AP, ove države imale su presudnu ulogu u Trampovoj pobedi na izborima održanim 2016. godine, ali trenutna situacija nije u predsednikovu korist.

Tramp je na svojim skupovima otpužio demokrate, koje naziva levicom, da žele da izbrišu američku istoriju i vrednosti.

Američki predsednik je rekao da bi pobeda njegovog rivala Džoa Bajdena dovela do "najveće depresije u istoriji zemlje" i pretvorila Mičigen u "izbeglički kamp".

"Demokratska stranka koju ste nekada poznavali, više ne postoji", istakao je Tramp.

On je rekao da je Bajden doveo građane u opasnost, ne navodeći nikakva obrazloženja za to.

Govoreći o krizi izazvanoj pandemijom korona virusa, predsednik je upozorio da bi Bajden produžio njeno trajanje, zatvorio zemlju i odložio upotrebu vakcine, iako zdravstveni eksperti ističu da bi epidemiološka situacija u zemlji bila daleko bolja da je Trampova administracija reagovala brže i odlučnije.

Mračna poruka koju je Tramp uputio na političkim skupovima održanim u dve države Srednjeg zapada dešava se u trenutku kada istraživanja javnog mnjenja pokazuju da je Bajden favorit na izborima.

U pokušaju da spreči glasače da se okrenu protiv njega, Tramp nastoji da demokrate predstavi kao "antiameričke radikale" i tvrdi da neopredeljeni građani imaju "moralnu dužnost" da se pridruže Republikanskoj stranci.

Tramp je nastavio da održava političke skupove uprkos pretnji korona virusa, zbog kojeg je bilo hospitalizovan na nekoliko dana ranije u toku meseca. Predsednik strahuje da bi mogao da izgubi na izborima u Mičigenu i Viskonsinu, dvema državama koje su bile ključne za njegovu pobedu 2016. godine.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.