TURSKA IZAZIVA ESKALACIJU NAPETOSTI, UGROŽAVA MIR I BEZBEDNOST: Stiglo je ozbiljno upozorenje iz Atine!
Grčka, ilustracija, Foto: EPA-EFE/ DIMITRIS TOSIDIS

opasno

TURSKA IZAZIVA ESKALACIJU NAPETOSTI, UGROŽAVA MIR I BEZBEDNOST: Stiglo je ozbiljno upozorenje iz Atine!

Kasno sinoć turska vojna mornarica izdala je saopštenje u kojem najavljuje da će u narednih 10 dana brod Oruk Reis vršiti seizmička istraživanja u vodama istočnog Mediterana

Objavljeno:

Odluka Turske da sprovodi seizmička istraživanja u istočnom Mediteranu, južno od ostrva Kastelorizo, predstavlja značajnu eskalaciju napetosti kojom se ugrožavaju mir i bezbednost u regionu, ocenjuje se u današnjem saopštenju grčkog ministarstva spoljnih poslova.

Kasno sinoć turska vojna mornarica izdala je saopštenje u kojem najavljuje da će u narednih 10 dana brod Oruk Reis vršiti seizmička istraživanja u vodama istočnog Mediterana, a zvanična Atina je ocenila da aktivnosti turske vojske na samo 6,5 nautičkih milja od grčke obale predstavljaju "ozbiljnu eskalaciju", preneo je Rojters.

Kastelorizo ili Megisti je najudaljenije grčko ostrvo i najistočnija tačka Grčke, pripada Dodekanezima, a nalazi se samo 1,3 km od turske obale, 125 km od Rodosa i 600 km od Atine.

Kastelorizo ili Megisti je najudaljenije grčko ostrvo i najistočnija tačka Grčke, pripada Dodekanezima, a nalazi se samo 1.3 km od turske obale, 125 km od Rodosa i 600 km od Atine.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.