ZBOG DEKOLTEA JOJ ZABRANILI ULAZ: Njen komentar je sve ODUVAO! (FOTO)
Kejl Jubenks, Foto: Printscreen/Twitter

skandal

ZBOG DEKOLTEA JOJ ZABRANILI ULAZ: Njen komentar je sve ODUVAO! (FOTO)

Stvarno me zanima zašto ovo rade. Kako moja odeća utiče let za mene, druge ili pilota? Po meni je ovo politizacija ženskog tela. Držali su me pola sata, rekla je Kejla Jubenks

Objavljeno: 10:31h

Neugodnu situaciju doživela je putnica aviokompanije Southwest Airlines nakon što joj je zabranjen ulaz na njen let jer je njeno poprsje bilo 'razvratno, vulgarno i neukusno'.

Stanovnica Čicaga Kejla Jubenks svoje je ružno iskustvo odlučila prepričati na Twitteru nakon što joj je osoblje na aerodromu reklo kako njena odeća otkriva previše.

- Izbačena sam s leta jer su moje grudi 'razvratne, vulgarne i neukusne'. Rečeno mi je da bi putnici mogli gledati mene u mojoj odeći i uvrediti se - rekla je ona i postavila sliku sebe u odeći koju je nosila taj dan.

- Stvarno me zanima zašto ovo rade. Kako moja odeća utječe let za mene, druge ili pilota? Po meni je ovo politizacija ženskog tela. Držali su me pola sata, tražili su razlog da me ne puste po pravilniku.

Potom je osoblje zvalo kapetana leta:

- Mrze te jer izgledaš dobro, jel' tako? Ako nađu pravilo koje govori da se moraš pokriti, imaš li nešto za prebaciti preko sebe? Nekakvu majicu, ili da ti ja dam svoju - pristojno ju je upitao kapetan kojem je očito bilo neugodno zbog cele situacije, a ona je odgovorila da prvo želi videti to pravilo:

- Kapetan mi je pozajmio majicu kako bih mogla ući na let. Odmah sam je skinula pa mi je rečeno da ću morati pričati s nadzornikom pri sletanju.

Iz Southwest Airlinesa tvrde kako su joj se potom javili osobno kako bi se ispričali za njeno iskustvo i ponudili joj povrat novca.

- Što se tiče politike firme, svaka situacija je drugačija, a naši zaposleni odgovorni su za praćenje pravila.

Pravila kompanije govore kako kompanija može odbiti prevoziti putnika koji nosi neugodnu ili vulgarnu odeću.

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.