CEO SVET JE OVO ČEKAO! Objavljeno je ime dobitnika NOBELOVE NAGRADE ZA MIR, kakvo je ovo IZNENAĐENJE!
Nobelova nagrada za mir dodeljuje se od 1901. godine, Foto: Profimedia

PRESTIŽNO PRIZNANJE

CEO SVET JE OVO ČEKAO! Objavljeno je ime dobitnika NOBELOVE NAGRADE ZA MIR, kakvo je ovo IZNENAĐENJE!

Lista nominovanih je kao i svage godine bila tajna

Objavljeno:

Svetski program za hranu, ogranak agencije Ujedinjenih nacija, dobitnik je ovogodišnje Nobelove nagrade za mir, objavio je Nobelov komitet u Oslu.

Lista nominovanih je kao i svage godine bila tajna, a poznato je jedino bilo da je broj nominovanih bio 318 – 211 pojedinaca i 107 organizacija. Dodela prestižnog priznanja privukla je spekulacije širom sveta nakon što se pojavila informacija o nominaciji američkog predsednika Donalda Trampa, ali se ispostavilo da on nije na listi.

Favorite za ovogodišnjeg Nobela za mir oblikovali su događaji ove jedinstveno teške godine, koju su pratili konflikti, pandemija korona virusa, ekonomska neizvesnost i protesti širom sveta.

Među kladioničarima glavni favoriti za nagradu bili su Svetska zdravstvena organizacija, klimatska aktivistkinja Greta Tunberg i organizacije za slobodu medija, Reporteri bez granica (RSF).

Neki stručnjaci su smatrali da će dobitnik biti ruski opozicionar i kritičar Kremlja Aleksej Navaljni, koji se još oporavlja od trovanja “novičokom” u avgustu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.