Tramp prvo prozvao Hilari, a sad Obamu: On je Husein, on je osnovao Islamsku državu!
Foto: Reuter

nazvao ga Husein

Tramp prvo prozvao Hilari, a sad Obamu: On je Husein, on je osnovao Islamsku državu!

Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp optužio je američkog predsednika Baraka Obamu da je osnivač terorističke organizacije Islamska država.
Objavljeno: 08:41h

Tramp je neposredno pre toga, govoreći o drugoj temi, nazvao predsednika SAD njegovim punim imenom, Barak Husein Obama.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

"U mnogim aspektima, znate, oni odaju poštovanje predsedniku Obami. On je osnivač ISIS-a (Islamske države)", rekao je Tramp na jednom skupu u okolini grada Fort Loderdejl na Floridi. Agencija AP navodi da je Tramp u tri navrata ponovio optužbe.

foto: Reuter

Republikanski predsednički kandidat je ranije optužio rivalku, kandidatkinju demokrata Hilari Klinton, takođe da je osnivač te ekstremističke organizacije.

Tramp nikako ne odustaje: Hilari je čudovište!

foto: Reuters

Pošto je sada prebacio krivicu na Obamu, Tramp je rekao da je Klintonova uz njega suosnivač Islamske države. Tramp je dugo optuživao Obamu i njegovu nekadašnju državnu sekretarku Hilari Klinton da su vodili politiku prema Bliskom istoku koja je stvorila vakuum moći u Iraku koji je iskoristila Islamska država. On je takođe kritikovao Obamu jer je saopštio da će povući američke trupe iz Iraka.

foto: Reuter

Bela kuća je odbila da komentariše Trampove optužbe. Ekstremistička grupa Islamska država je počela da deluje kao irački ogranak Al Kaide, terorističke organizacije koja je izvela terorističke napade 11. septembra 2001. godine u SAD, što je izazvalo intervencije SAD u Avganistanu, a potom u Iraku. Islamska država je proteklih godina zauzela velike delove Iraka i Sirije, a i danas, i pored akcija međunarodnih snaga i vlasti u Bagdadu i Damasku, drži pod kontrolom znatne delove njihove teritorije.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.