STRAVIČNO UPOZORENJE BRITANSKE DOKTORKE: Tramp ima 220 puta veću šansu DA UMRE OD KORONAVIRUSA!
Predsednik SAD oglasio se putem tvitera da se trenutno oseća dobro, Foto: EPA-EFE/Yuri Gripas / POOL

LOŠE PROCENE

STRAVIČNO UPOZORENJE BRITANSKE DOKTORKE: Tramp ima 220 puta veću šansu DA UMRE OD KORONAVIRUSA!

Britanska doktorka Hilari Džouns upozorila je da se predsednik Sjedinjenih Američkih Država, Donald Tramp (74), suočava sa većim rizikom zbog svojih godina i težine.

Objavljeno:

Administracija predsednika Trampa potvrdila je da su on i prva dama Melanija zaraženi koronavirus, nekoliko sati nakon što je i njegovoj glavnoj pomoćnici potvrđeno da je pozitivna COVID-19.

Britanska doktorka Džouns izračunala je da Tramp ima 220 puta više šanse da podlegne koronavirusu zbog svog zdravstvenog stanja. Istakla je da ove brojke potiču iz američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC).

''U poređenju sa starosnom grupom od 18-29 godina, rizik od hospitalizacije je pet puta veći u godinama Donalda Trampa, a rizik od umiranja čak 90 puta'', navela je doktorka.

''Zapravo, on ima 74 godina, a ako pogledate starosnu grupu od 75 do 84 godine, rizik od hospitalizacije je 8 puta veći, a rizik od umiranja 220 od nekog ko ima 18-29 godina. On je u rizičnoj grupi ne samo zbog godina, već zato što ima i prekomernu težinu. To je dodatni faktor rizika''.

Uprkos lošim procenama lekara, Trampovi lekari su potvrdili da se predsednik oseća dobro i da se oporavlja zajedno sa svojom suprugom u Beloj kući.

Šon Konli, predsednikov lični lekar, izjavio je da su predsednik i prva dama u ovom trenutku dobro i da planiraju da ostanu u Beloj kući tokom oporavka. ''Medicinski tim Bele kuće i ja ćemo pratiti situaciju, a podršku će nam pružati i najveći medicinski stručnjaci''. Konli je dodao da ostanemo uvereni da će predsednik nastaviti da izvršava svoje dužnosti bez ometanja dok se oporavlja, dok će on obaveštavati javnost o budućem napretku situacije.

Predsednik Tramp je putem društvene mreže Tviter poručio da su on i Melanija Tramp dobro i da će se oporaviti.

Bonus video:

(Espreso/Express)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.