ITALIJANSKI MINISTAR ZDRAVLJA ŠOKIRAO SVET: Ovog puta su u pitanju DOBRE VESTI!
Italija, ilustracija, Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

OGLASIO SE

ITALIJANSKI MINISTAR ZDRAVLJA ŠOKIRAO SVET: Ovog puta su u pitanju DOBRE VESTI!

Sparenca je tokom posete fabrici Sanofi, u blizini Rima, gde bi trebalo da počne proizvodnja vakcine, rekao da cela međunarodna zajednica radi na razvoju vakcine

Objavljeno:

Italijanski ministar zdravlja Roberto Speranca pozvao je danas javnost da bude strpljiva u pogledu mera za borbu protiv korona virusa i poručio da se nada da se vanredna situacija privodi kraju.

Sparenca je tokom posete fabrici Sanofi, u blizini Rima, gde bi trebalo da počne proizvodnja vakcine, rekao da cela međunarodna zajednica radi na razvoju vakcine i istakao da se nada dobrim vestima "u prilično kratkom vremenskom roku", prenosi ANSA.

Ipak, on je pozvao građane da u narednim mesecima, dok se ne razvije vakcina protiv korona virusa ili pronađe lek, poprave ponašanje "jer nam je to omogućilo da poravnamo krivu proteklih meseci".

"Videćemo svetlost u prvim mesecima 2021. godine", ocenio je Sparenca.

Ranije danas italijanski premijer Djuzepe Konte izjavio je da će predložiti parlamentu da produži vanredno stanje, koje je uvedeno zbog korona virusa, do kraja januara naredne godine.

Već nekoliko sedmica primetan je rast broja zaraženih korona virusom u Italiji, a raste i broj hospitalizovanih.

U Italilji je od početka pandemije korona virusom zaraženo je 314.861 osoba, dok je 35.894 preminulo od posledica ove infekcije, pokazuju podaci sajta Worldometers.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.