Gejevi vladaju svetom! Ovo su političari koji ne kriju svoju homoseksualnost (FOTO)
Foto: AP / Yves Logghe, Profimedia

Gej je OK!

Gejevi vladaju svetom! Ovo su političari koji ne kriju svoju homoseksualnost (FOTO)

Led su probili premijeraka Islanda i premijeri Belgije i Luksemburga
Objavljeno:

Mandatar za sastav nove Vlade Srbije Aleksandar Vučić predstavio je članove svog novog kabineta. Među osam novih imena u budućoj Vladi, najviše medijske pažnje, kako kod nas, tako i u svetu izazvala je Ana Brnabić, buduća ministarka državne uprave i lokalne samouprave, žena koja ne krije svoje homoseksualno opredeljenje i koja se o njemu otvoreno izjašnjava.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

I pored toga što, uprkos jakim otporima tradicije i konzervativnih krugova svuda u svetu, homoseksualizam više ne predstavlja veliku tebu temu, pojava javno deklarisanih LGBT osoba u političkom životu uvek podiže medijsku prašinu.

Prva žena na visokoj javnoj funkciji koja se javno obelodanila svoje

homoseksualno opredeljenje bila je Jouhana Sigurdardoutir, premijerka Islanda (u periodu 2009. – 2013.) i prva javno deklarisana homoseksualna osoba na čelu (vlade) neke države u savremenoj istoriji. Jouhana ima dva sina iz braka sa Torvaldurom Stajnarom Johanesonom, ali je posle razvoda njena životna partnerka postala Jonina Leosdotir, sa kojom je kasnije zasnovala građansku zajednicu, odnosno registrovano partnerstvo.

foto: AP / Yohsuke Mizuno
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.