GORBAČOV O ODNOSIMA SA KINOM: Neverovatno šta se zbog PANDEMIJE pogoršalo
Odnosi između SAD i Kine pogoršali su se tokom poslednjih nekoliko godina zbog sporova oko carina, između ostalog., Foto: AP

ODNOSI

GORBAČOV O ODNOSIMA SA KINOM: Neverovatno šta se zbog PANDEMIJE pogoršalo

Bivši sovjetski lider je rekao da bi za Rusiju bilo pametno da sebi kao cilj postavi sprečavanje produbljivanja konflikta između SAD i Kine na diplomatski način, prenosi ruska novinska agencija TAS

Objavljeno: 09:25h

Pandemija je dovela do pogoršnja odnosa SAD i Kine, a Rusija bi na diplomatski način trebalo da spreči dalje produbljivanje ovog konflikta, izjavio je bivši sovjetski lider Mihail Gorbačov.

Gorbačov je za japanski dnevni list Asahi simbun rekao da je pandemija pogoršala konflikt koji je nastao kao rezultat povećanih tenzija između SAD i Kine i da nijedan scenario za razvoj tog konflikta ne može biti pozitivan sa stanovišta međunarodne politike.

Bivši sovjetski lider je rekao da bi za Rusiju bilo pametno da sebi kao cilj postavi sprečavanje produbljivanja konflikta između SAD i Kine na diplomatski način, prenosi ruska novinska agencija TAS.

Odnosi između SAD i Kine pogoršali su se tokom poslednjih nekoliko godina zbog sporova oko carina, između ostalog.

Situaciju su dodatno pogoršale otpužbe američkog predsednika Donalda Trampa, da je Peking kasno i na neadekvatan način reagovao na izbijanje pandemije u Vuhanu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.