NESTALA DEVOJČICA OD 11 GODINA U SLUNJU! Njen NESTANAK je prava MISTERIJA! Policija u ČUDU!
Migranti, Foto: AP

NESTALA DEVOJČICA

NESTALA DEVOJČICA OD 11 GODINA U SLUNJU! Njen NESTANAK je prava MISTERIJA! Policija u ČUDU!

Postoje indicije da je devojčica put nastavila s drugom grupom migranata ali to nije potvrđeno jer ni ta grupa nije pronađena

Objavljeno:

Još nije pronađena 11.godišnja Banin Hošein iz Avganistana, koja se, prema prijavi njenog oca, tražioca azila, 27. avgusta odvojila od njega i njihove grupe migranata u Broćancu, na vojnom poligonu kod Slunja, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović.

foto: Profimedia

"Postoje indicije da je devojčica put nastavila s drugom grupom migranata, ali to nije potvrđeno jer ni ta grupa nije pronađena", rekao je Božinović za Hinu.

Iako su pripadnici policije i vojske od trenutka saznanja za nestanak preduzimali intenzivnu potragu, rezultata još nema, ali kriminalistička istraga još traje.

"Još se čekaju podaci od drugih država koji bi trebalo da potvrde rutu kretanja nestale osobe i njene grupe", rekao je Božinović i naglasio da za sada nema potvrde o njihovim ranijim registracijama u kampovima duž balkanske rute, no da još nije sve ni provereno.

foto: Ilustracija, EPA-EFE/Fehim Demir

Grupa od 13 migranata, od koje se u ilegalnom kretanju kroz vojni poligon 27. avgusta navodno razdvojila nestala devojčica, nalazi se u zagrebačkom Prihvatilištu za tražitelje međunarodne zaštite Porin i svi su zatražili azil u Hrvatskoj.

Na internet stranici Nacionalne evidencije nestalih osoba NENO, koju uređuje Služba za odnose s javnošću MUP-a, i dalje stoje objavljeni detaljni podaci s opisom Banin Hošein i mole se osobe koje imaju bilo kakva saznanja o njenom kretanju da se jave najbližoj policiji ili podatke dostave na e-mail nestali@nestali.hr

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.