TO JE TO, STIŽE 300 MILIONA VAKCINA! Ovo je upravo objavila ova žena
predsednica EK Ursula fon der Lajen., Foto: EPA/PATRICK SEEGER

VIrus

TO JE TO, STIŽE 300 MILIONA VAKCINA! Ovo je upravo objavila ova žena

Današnjim ugovorom, Evropska komisija još jednom pokazuje posvećenost obezbeđivanju jednakog pristupa sigurnim, efikasnim i pristupačnim vakcinama ne samo svojim građanima, već i najsiromašnijim i najranjivijim ljudima na svetu

Objavljeno:

Na snagu je danas stupio ugovor koji je Evropska komisija potpisala sa farmaceutskom kompanijom "Sanofi" o nabavci do 300 miliona doza vakcina protiv COVID19.

U Komisiji navode da će ugovor omogućiti svim državama članicama EU da kupe do 300 miliona doza vakcine "Sanofi", ali i mogućnost da doniraju rezervne doze zemljama sa nižim i srednjim prihodima.

Današnjim ugovorom, Evropska komisija još jednom pokazuje posvećenost obezbeđivanju jednakog pristupa sigurnim, efikasnim i pristupačnim vakcinama ne samo svojim građanima, već i najsiromašnijim i najranjivijim ljudima na svetu.

"Uskoro će biti sklopljeni ugovori sa drugim kompanijama i stvoriće se raznolik portfelj obećavajućih vakcina, zasnovan na različitim vrstama tehnologija, povećavajući naše šanse da pronađemo efikasan lek protiv virusa", poručila je predsednica EK Ursula fon der Lajen.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.