BIVŠA SAVETNICA PENSA: Trampa nije bilo briga za pandemiju
Donald Tramp, Foto: EPA-EFE/ JIM LO SCALZO / POOL

KRITIKA

BIVŠA SAVETNICA PENSA: Trampa nije bilo briga za pandemiju

SAD se nalaze na prvom mestu u svetu po broju zaraženih korona virusom, kao i po broju preminulih od posledica COVID-19, kojih je u ovoj zemlji do sada odneo više od 202.000 života

Objavljeno:

Bivša savetnica potpresednika SAD Majka Pensa Olivija Troj kritikovala je Trampov odgovor na pandemiju i rekla da namerava da glasa za Džoa Bajdena.

Republikanka Olivija Troj bila je glavni koordinator aktivnosti kriznog štaba za suzbijanje pandemije korona virusa na čijem se čelu nalazi Pens, a Belu kuću napustila je u julu.

U videu koji je objavila grupa Republikanski glasači protiv Trampa, Troj je rekla da je administracija američkog predsednika već sredinom februara znala da će COVID-19 postati velika pandemija u SAD, ali da Tramp nije želo da slušao tome, jer su njegova najveća briga bili izbori i to kako će se takva situacija odraziti na njegovu reputaciju među glasačima.

"Istina da ga zapravo nije bilo briga ni za koga drugog osim za sebe", rekla je ona u videu.

"Da je predsednik virus shvatio ozbiljno... on bi sprečio širenje virusa, spasio bi živote".

Tramp je novinarima rekao da nikada nije upoznao Oliviju Troj i da je ona po odlasku iz Bele kuće napisala "divno pismo" u kojem je pohvalila administraciju.

U tom pismu, koje je objavila Bela kuća, Troj je rekla da joj je bila "apsolutna čast" da radi u kriznom štabu, ali nije hvalila Trampa ili Pensa.

Portparol Bele kuće Džd Dir je rekao da Troj nije direktno učestvovala u aktivnostima kriznog štaba i da je Tramp nikada nije upoznao, a njene izjave nazvao je netačnim, prenosi Rojters.

Demokratski predsednički kandidat Džo Bajden kritikao je Trampov odgovor na pandemiju i obećao da će formulisati institucionalni plan za borbu protiv COVID-19 ukoliko pobedi na predstojećim izborima.

Sa preko 6,8 miliona slučajeva, SAD se nalaze na prvom mestu u svetu po broju zaraženih korona virusom, kao i po broju preminulih od posledica COVID-19, kojih je u ovoj zemlji do sada odneo više od 202.000 života.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.