TVRDNJE KINESKOG VIRUSOLOGA ŠOKIRALE SVET! Otkrio je kako je korona stvorena u Vuhanu!
Koronavirus, ilustracija, Foto: Ilustracija, EPA-EFE/Đorđe Savić

novo otkriće

TVRDNJE KINESKOG VIRUSOLOGA ŠOKIRALE SVET! Otkrio je kako je korona stvorena u Vuhanu!

Virolog Li Meng Jan, koja je u aprilu pobegla iz Kine, objavila je naučni rad kojim potkrepljuje svoju tvrdnju da je Covid-19 napravljen u laboratoriji

Objavljeno:

Doktorka Li Meng Jan, virolog iz Kine, objavila je izveštaj koji bi trebalo da bude dokaz da je koronavirus stvoren u laboratoriji u Vuhanu. Janova, koja već mesecima zagovara teoriju da je virus veštački napravljen tvrdi da ovaj naučni izveštaj potkrepljuje njene tvrdnje.

Janova, koja je radila kao istraživač u Hongkongu pri laboratoriji ustanove za javno zdravlje u izveštaju navodi da je virus napravljen u laboratoriji i to za samo šest meseci.

U naučnom radu, koji su potpisala još dva autora, se objašnjava kako SARS-CoV-2 ima biološke karakteristike koje ne odgovaraju prirodnim zoonotskim virusima.

Ranije su pojedini američki naučnici objavili rad u kom navode da su mapiranjem genoma Covida došli do zaključka da SARS-CoV-2 nije napravljen u laboratoriji, niti da je virusom manipulisano. S druge strane, naučni rad Janove to demantuje.

Nekoliko dana uoči objavljivanja svog naučnog rada Janova je za medije rekla da je korona virus nastao u laboratoriji i to laboratoriji u Vuhanu, koju kontroliše kineska vlada.

Ona insistira da je tvrdnja da je virus potekao sa mokre pijace u Vuhanu priča kojom se "ljudima mažu oči".

- To je priča da se ljudima zamažu oči. Ovaj virus nije nasatao u prirodi - rekla je Jan koja tvrdi da su je obučavali najbolji doktori i naučnici u Kini.

Virolog istovremeno tvrdi da je prva istraživanja o COVID-19 počela da sprovodi još prošle godine. Ona je prethodno optužila Peking da laže o tome kada su saznali za postojanje virusa, te da su učestvovali u zataškavanju njenog otkrića.

U aprilu je Janova pobegla iz Hongkonga u Ameriku, navodno sa ciljem da upozori svet na pandemiju. Od tada se krije iz straha za svoju bezbednost.

Janova tvrdi da su je njeni šefovi u Hongkongu, gde je radila u laboratoriji koju priznaje SZO, ućutkavali kada je htela da upozori javnost na koronu u decembru prošle godine.

Ona tvrdi i da su, pre nego što je napustila Kinu, uništeni svi njeni radovi i dokazi koje je prikupila o nastajanju koronavirusa.

S druge strane, laboratorija u kojoj je radila demantuje da je ona ikad sprovodila istraživanja o tome kako se Covid-19 prenosi sa čoveka na čoveka i ističu da njene tvrdnje nisu utemeljene naučnim činjenicama.

Podsetimo, Juan Zhiming, direktorka Instituta u Vuhanu je prethodno demantovala navode da je virus potekao iz te laboratorije.

Od koronavirusa je od početka pandemije obolelo skoro 30 miliona, a preminulo je više od 933.400 ljudi.

Bonus video:

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.