DA LI ĆE ISPOVEST OVE ŽENE PROMENITI ISTORIJU? Doktorka Li Meng Jan kaže da IMA DOKAZE DA JE KORONU NAPRAVIO ČOVEK!
Li Meng Jan, Foto: Screenshot Fb

TEORIJA ZAVERE?

DA LI ĆE ISPOVEST OVE ŽENE PROMENITI ISTORIJU? Doktorka Li Meng Jan kaže da IMA DOKAZE DA JE KORONU NAPRAVIO ČOVEK!

Ona je pod pretnjama bila prinuđena da pobegne iz Hongkonga u Ameriku, a juče se oglasila sa tajne lokacije i iznela nove informacije

Objavljeno: 15:23h
  • 10

Kineska doktorka, virusolog Li Meng Jan, koja je pobegla iz rodne zemlje nakon što je javno rekla da je Peking prikrivao činjenicu da se korona virus širi među ljudima, sada tvrdi da će izneti dokaze da je virus kreiran od strane čoveka.

Li Meng Jan, koja se specijalizovala za virusologiju i imunologiju u hongkonškoj Školi javnog zdravlja, tvrdi je da je Peking dobro znao za korona virus i pre nego što su se pojavili izveštaji o prvim slučajevima zaražavanja.

Ona je pod pretnjama bila prinuđena da pobegne iz Hongkonga u Ameriku, a juče se oglasila sa tajne lokacije i iznela nove informacije.

Li Meng kaže da su izveštaji da je korona virus nastao na pijaci u Vuhanu "dimna zavesa" i da planira da objavi izvještaj koji, kako tvrdi, dokazuje da je virus čovek stvorio.

"Ovaj virus nije iz prirode. Dolazi iz laboratorije u Vuhanu. Sekvenca genoma je poput otiska ljudskog prsta i na osnovu toga možete identifikovati ove stvari. Кoristiću ove dokaze da kažem ljudima zašto je ovo došlo iz laboratorije u Кini, zašto su oni ti koji su to napravili", rekla je doktorka.

Dodaje da će svako, čak i ako nema znanje iz biologije, moći sam da pročita, proveri, identifikuje i verifikuje njen izveštaj, prenosi "Dejli mejl".

Tvrdi da su informacije koje je prikupila pre nego što je pobjegla iz zemlje izbrisane iz vladinih baza podataka i da je njenim kolegama naređeno da "šire glasine o njoj".

"Izbrisali su sve moje podatke, a takođe su rekli ljudima da šire glasine o meni, da sam lažov, da ne znam ništa... Pokušaće da kontrolišu moju porodicu i prijatelje", rekla je,

Ona je radila na hongkonškom univerzitetu, jednom od vodećih svjetskih centara za istraživanje zaraznih bolesti i ključnom dijelu globalne epidemiološke mreže Svetske zdravstvene organizacije (SZO).

Li Meng kaže da je bila među prvim naučnicima koji su proučavali korona virus, a tvrdi da je krajem decembra 2019. od njenog supervizora na univerzitetu zatraženo da istraži čudnu grupu slučajeva sličnih SARS-u koji su se pojavili u kontinentalnoj Кini.

Кroz svoje medicinske i naučne kontakte, ona tvrdi da je slučajno naišla na "zataškavanje epskih razmera", ali njeni dokazi o prenošenju virusa među ljudima i tvrdnje da je Peking namjerno iskrivio detalje o poreklu virusa jednostavno su ignorisani.

Кako je broj žrtava porastao, doktorka je smatrala da ima moralnu i naučnu dužnost da uzbuni javnost, a nakon toga je pobegla u Ameriku u strahu za svoj život.

"Bila sam doktor medicine. Radila sa gomilom vrhunskih svetskih stručnjaka i pošto sam diplomirala u kontinentalnoj Кini, meni je dodeljena tajna istraga o novoj upali pluća u Vuhanu. Sve što sam otkrila prijavila sam svojim nadređenima, ali pošto niko nije reagovao, nisam mogla da ćutim, iako sam se plašila kineske vlade", ispričala je.

Kako kaže, ona nije bila jedini medicinski radnik koji je želeo da javnosti predoči istinu o korona virusu. Osam doktora uhapšeno je 23. januara zbog upozorenja o korona virusu koje su delili na društvenim mrežama, navodeći da "šire neistine". Zatim je jedan od uzbunjivača, dr Li Venlijang preminuo 7. februara.

Kineske vlasti su napale njen ugled i reputaciju, diskreditujući njene tvrdnje. U sklopu toga, Univerzitet Hongkonga oglasio se saopštenjem u kom se navodi da njena izjava nema veze sa ključnim činjenicama.

"Dr Jan nikada nije vršila istraživanje prenosa virusa sa čoveka na čoveka u periodu od decembra 2019. do januara 2020. godine. Želimo da istaknemo da je dr Jan možda preuveličala činjenice koje nemaju naučno uporište, te da su obične glasine", navodi se u saopštenju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media