POGUBLJEN NAVID AFKARI! Uprkos protestima širom sveta i molbi Donalda Trampa, mladi iranski rvač je jutros UBIJEN!
Navid Afkari, Foto: UN watch Twitter

TUGA

POGUBLJEN NAVID AFKARI! Uprkos protestima širom sveta i molbi Donalda Trampa, mladi iranski rvač je jutros UBIJEN!

Mladi rvač osuđen je na dve smrtne kazne zbog ubistva redara na anti-vladinim protestima koji su se 2018. godine održali u Širazu

Objavljeno:

Navid Afkari, mladi iranski rvač, pogubljen je jutros, pošto je osuđen na smrt zbog ubistva pripadnika obezbeđenja za vreme protesta protiv vlasti 2018. godine, javljaju agencije.

Afkari je pogubljen jutros pošto su ispunjene poslednje želje rodbine, javili su iranski mediji.

Mladi rvač osuđen je na dve smrtne kazne zbog ubistva redara na anti-vladinim protestima koji su se 2018. godine održali u Širazu.

Postoji, međutim, sumnja da je Afkari mučen kako bi dao lažno priznanjem, a aktivisti za ljudska prava tvrde da je uspešni rvač samo mirno protestovao, dok je njegov advokat dodao da nema dokaza za njegovu krivicu.

Iransko pravosuđe negiralo je tvrdnje o mučenju.

"Afkari je nožem ubio nevinog čoveka i priznao je na sudu. Sud je doneo smrtnu kaznu na temelju jakih dokaza, a Vrhovni sud je podržao takvu presudu", navodi se u saopštenju suda.

Grupe za zaštitu prava i strani zvaničnici, uključujući i američkog predsednika Donalda Trampa, pozvali su na ukidanje odluke o izvršenju smrtne kazne, a na društvenim mrežama je pokrenuta kampanja #SaveNavidAfkari.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Reuters)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.