VUČIĆ I HOTI UČINILI SU BALKAN BEZBEDNIJIM: Američki PREDSEDNIK nahvalio šefove obe DELEGACIJE!
Naveo je i da je Vučiću i Hotiju trebalo mnogo hrabrosti da uđu u ove razgovore i dođu u Vašington radi finalizacije sporazuma., Foto: AP

Bela kuća

VUČIĆ I HOTI UČINILI SU BALKAN BEZBEDNIJIM: Američki PREDSEDNIK nahvalio šefove obe DELEGACIJE!

Naveo je i da je Vučiću i Hotiju trebalo mnogo hrabrosti da uđu u ove razgovore i dođu u Vašington radi finalizacije sporazuma

Objavljeno:

Američki predsednik Donald Tramp istakao je danas da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski premijer Avdulahu Hoti potpisivanjem, kako je naveo , istorijskog sporazuma o normalizaciji ekonomskih odnosa učinili svoje zemlje, Balkan i svet bezbednijim.

Kako se navodi u saoštenju koje je objavila Bela kuća, on je poručio da se raduje da vidi "napredak Srbije i Kosova dok zajedno radimo na tome da ekonomska saradnja u regionu krene dalje".

"Nakon naslilne i tragične istorije i godine neuspešnih pregovora, moja administracija je predložila nov način da se premoste razlike. Fokusiranjem na otvaranje radnih mesta i rast ekonomije dve zemlje su uspele da naprave pravi pomak u ekonoskoj saradnji u širokom spektru pitanja", istakao je Tramp.

Naveo je i da je Vučiću i Hotiju trebalo mnogo hrabrosti da uđu u ove razgovore i dođu u Vašington radi finalizacije sporazuma.

Dodao je da je ostvaren i napredak u postizanju mira na Bliskom istoku, jer se Srbija saglasila da ovog meseca otvori komercijalnu kancelariju u Jerusalimu, a da ambasadu premesti u Jerusalim do jula sledeće godine, dok su se "Kosovo i Izrael se saglasili da normalizuju odnose i uspostave diplomatske odnose".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.