EVO ŠTA ĆE BITI SA RUSKOM VAKCINOM! OVO SE NIJE UOPŠTE OČEKIVALO! Svet je na nogama
Foto: EPA-EFE/ KOEN VAN WEEL

sputnjik v nam stiže

EVO ŠTA ĆE BITI SA RUSKOM VAKCINOM! OVO SE NIJE UOPŠTE OČEKIVALO! Svet je na nogama

Rusija će na početku izvoziti u inostranstvo tehnologiju za proizvodnju državne vakcine protiv virusa korona, rekao je direktor centra "Gamalej" Aleksandar Gincburg.

Objavljeno:

O izvozu samog preprata moći će da bude reči tek za godinu dana.

- O prodaji žive vakcine moći će da se govori za godinu dana nakon što zaštitimo celokupno sopstveno stanovništvo - rekao je on.

Vakcina će uskoro biti isporučena moskovskim klinikama.

- Potom će biti nekoliko dana skrininga onih dobrovoljaca koji su se već prijavili, biće im urađene određene analize, ispitivanja, to će biti klinička ispitivanja. I tamo. 5-6. ili 7. septembra počeće njihova vakcinacija - dodao je Gincburg.

Ministarstvo zdravlja Rusije registrovalo je u 11. avgusta prvu na svetu vakcinu za prevenciju virusa korona, koju je razvio Naučni institut "Gamaleja" zajedno sa ruskim Fondom za direktne investicije.

Vakcina je dobila naziv "Sputnik V".

Direktor Fonda za direktne investicije Kiril Dmitrijev saopštio je da je fond dobio prijave iz više od 20 zemalja za kupovinu milijarde doza ruske vakcine protiv virusa korona. Istovremeno, on je istakao da je Rusija dogovorila proizvodnju vakcina u pet zemalja, a raspoloživi kapaciteti omogućavaju proizvodnju 500 miliona doza godišnje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.