Zbog parkinga koji kontroliše mafija napadnut političar! (VIDEO)
Foto: Printskrin/Fejsbuk

UZNEMIRAVAJUĆE

Zbog parkinga koji kontroliše mafija napadnut političar! (VIDEO)

U Italiji je prilično raširena praksa da privatnici bez ovlaštenja naplaćuju javni parking.

Objavljeno:

Poslanik stranke Zelenih u regionalnoj vladi u Kampanji, Frančesko Emilio Boreli jutros je napadnut na parkingu loklane bolnice San Džovani di Bosko u Napulju.

Stranka Zelenih u regiji Kampanja se izborila da parking ispred bolnice bude oslobođen od lažnih čuvara, odnosno privatnih osoba povezanih sa kriminalnim grupama, koji neovlasteno naplacuju parking posetiocima bolnice.

Vecnik Boreli je jutros došao sa svojim kolegama na parking da bi dokumentovao da je borba protiv ilegalnih čuvara uspela, ali upravo tu na parkingu su ga napali kriminalaci koji su se ponovo vratili da naplaćuju ono sto je državno.

U pomoć poslaniku priskočili su i čuvari iz bolnice. Poslanik je zadobio povrede i primljen je u bolnicu, a o napadu objavio je video zapis na svom fejsbuk profilu odakle je preuzet i objavljen u medijima.

U Italiji je prilično raširena praksa da privatnici bez ovlaštenja naplaćuju javni parking.

Nedavno, pocetkom avgusta, studentkinja iz Barija Mariana Panzarino, je nakon što je odbila da plati parking neovlaštenim čuvarima, kada se vratila utvrdila da su joj čuvari oštetili auto, a kada je pozvala policiju oni se nisu ni uplašili ni sklonili, već su joj u prisustvu policije poručili: To nije normalno, rekla je studentkinja koja je trazila pomoc i od gradonacelnika.

Video o događaju, studentkinja je objavla na društevim mrežama i u medijima, ali cni javna optuzba i video dokaz, nisu promenuli situaciju na terenu.

(Espreso.co.rs / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.