TRAMP OŠTRO ZAPRETIO AMERIČKIM KOMPANIJAMA: Svako ko napusti SAD moraće da PLATI!
Obezbedićemo da naše kompanije i radna mesta ostaju u našoj zemlj, Foto: EPA/CHRIS KLEPONIS / POOL

jake pretnje

TRAMP OŠTRO ZAPRETIO AMERIČKIM KOMPANIJAMA: Svako ko napusti SAD moraće da PLATI!

Tramp u maju pretio da će uvesti nove poreze američkim kompanijama koje proizvode robu izvan SAD

Objavljeno:

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da će, ako bude ponovo izabran na tu funkciju, njegova administracija uvesti carine svakoj kompaniji koja napusti SAD da bi otvorila radna mesta negde drugde.

"Uvešćemo tarife bilo kojoj kompaniji koja napusti Ameriku kako bi stvorila radna mesta u inostranstvu", rekao je Tramp sinoć u govoru na Republikanskoj nacionalnoj konvenciji na kojoj je prihvatio kandidaturu za predsedničke izbore, prenosi Rojters.

"Obezbedićemo da naše kompanije i radna mesta ostaju u našoj zemlji, kao što već radimo. Program DŽoa Bajdena je napravljen u Kini. Moja agenda je napravljena u SAD-u", naveo je on.

Tramp u maju pretio da će uvesti nove poreze američkim kompanijama koje proizvode robu izvan SAD, navodi Rojters uz ocenu da je to još jedan potez koji bi njegova administracija mogla da povuče kako bi lance snabdevanja udaljila od Kine i podigla nove trgovinske barijere.

Sličan komentar, Tramp je imao prošle nedelje tokom predizborne kampanje u Pensilvaniji, kada je rekao:„Daćemo poreske olakšice kompanijama da vrate radna mesta u Ameriku. A ako to ne urade, uvešćemo im tarife i moraće da nam plaćaju mnogo novca".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.