ŽAO MI JE ŠTO NISAM POVUKAO OBARAČ! Ranjenik sa protesta u Kenoši šokirao SVET svojom IZJAVOM!
Foto: Tanjug

HAOS

ŽAO MI JE ŠTO NISAM POVUKAO OBARAČ! Ranjenik sa protesta u Kenoši šokirao SVET svojom IZJAVOM!

Građani koji su se zatekli na protestu snimili su trenutak pucnjave, a snimak se sada munjevito deli na društvenim mrežama

Objavljeno:

Haos u SAD-u koji je nastao na protestima zbog upucavanja Afroamerikanca Džejkoba Blejka već danima zaokuplja pažnju svetske javnosti, a sada su se pojavili uznemirujući snimci na kojima se vidi trenutak u kom tinejdžer Kajl Ritenhausa upucava jednog od učesnika protesta.

Ritenhaus (17) je u utorak izašao na ulice sa automatskom puškom i "štiteći građane" otvorio je vatru i upucao troje ljudi, od kojih je dvoje podleglo povredama. Mladić koji je preživeo napad Ritenhausa kaže da žali što ga nije ubio.

Naime, Gejdž Groskrauc je jedini preživeo kada je Ritenhaus otvorio vatru na njegove prijatelje u gradu Kenoša u Viskonsinu tokom protesta. Groskrauc je gledao kako mu tinejdžer upucava drugare, a potom i trenutak u kom pada na zemlju. Razjaren, izvukao je pištolj koji je držao za pojasom, spreman da ubije Ritenhausa. Međutim, odlučio je da se povuče. U sledećem trenutku tinejdžer je podigao glavu i upucao Groskrauca u biceps.

Građani koji su se zatekli na protestu snimili su trenutak pucnjave, a snimak se sada munjevito deli na društvenim mrežama.

“Jednoj osobi je pucano u glavu, a drugoj u grudi. Od tada je jedan od ubijenih identifikovan kao Entoni Huber. Treći muškarac, 36-godišnjak iz Vest Alisa, u državi Viskonsin, upucan je u ruku, ali nije se verovalo da su njegove rane opasne po život”.

Ritenhaus je optužen za ubistvo prvog stepena sa predumišljajem”, saopštio je zvaničnik suda u Okrugu Lejk.

Video snimci sa protesta objavljeni na društvenim mrežama, prikazuju ljude koji se haotično kreću u trenucima pucnjave iz vatrenog oružja.

Nemiri su se dogodili nakon što su se tokom okupljanja građana, koje je delovalo da protiče mirno, pojavile policijske snage, koje su ispalile suzavac i gumene metke na demonstrante koji su kršili uvedeni policijski čas, javila je agencija Rojters.

Objavljeni snimci prikazuju i da je deo okupljene mase pojurio muškarca koji je uz sebe imao pušku, sumnjajući da je pucao na drugu osobu.

Uspeli su da ga sustignu i jedan muškarac ga je oborio na zemlju, dok je drugi pokušao da zgrabi oružje koje je opalilio i ranilo ga iz neposredne blizine, izvestio je Rojters.

Sad sam pričao sa Gejdžom. Rekao je da mu je jedino žao što nije povukao obarač pre nego što je mali zapucao - napisao je Džejkob Maršal, prijatelj ranjenog Groskrauca na društvenim mrežama.

Podsetimo, Kajla Ritenhausa terete za dvostruko ubistvo. Mladić je uhapšen i nalazi se u pritvoru. Pre nego što je lišen slobode medijima je izjavio da je naoružan izašao na ulicu da bi "štitio građane".

Naknadno je otkriveno da je veliki zaljubljenik u oružje, pristalica Donalda Trampa i da je bio član mladih kadeta policije jer je oduvek želeo da postane policajac.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.