Mala nagrada: Obama tajno poslao 400 miliona Iranu?
Foto: Reuters

sve za mir

Mala nagrada: Obama tajno poslao 400 miliona Iranu?

Novac je predstavljao prvu ratu dugogodišnjeg spora u vrednosti od 1,7 milijardi dolara iz ugovora o kupovini naoružanja koji je sa njima zaključio šah Muhamed Reza Pahlavi
Objavljeno:

Administracija predsednika SAD Baraka Obame tajno je poslala Teheranu 400 miliona dolara kada su bila oslobođena četvorica zarobljenih Amerikanca u Iranu.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

To piše „Volstrit džurnal“, pozivajući se na američke i evropske činovnike, a prenosi Sputnjik. Izvori tvrde da su u januaru u Iran bile dopremljene drvene palete sa evrima, švajcarskim francima i novcem u drugim valutama, samo ne u dolarima jer je to zabranjeno zakonom.

Angeli Merkel nikli Hitlerovi brkovi! (FOTO) Novčanice su bile kupljene od centralnih banaka Holandije i Švajcarske. Novac je predstavljao prvu ratu dugogodišnjeg spora u vrednosti od 1,7 milijardi dolara iz ugovora o kupovini naoružanja koji je sa njima zaključio šah Muhamed Reza Pahlavi.

foto: Fonet

Iranci su tražili povraćaj 400 miliona dolara i kamate na ovu sumu koju je monarhistički režim uplatio u specijalni fond Pentagona kako bi kupio američke lovce. Predsednik Barak Obama je odobrio isplatu osnovnog dela sporne sume.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.