KO SE NIJE SKLONIO, NEĆE PREŽIVETI! Uragan Laura DRASTIČNO ojačao I UDARIO u AMERIČKU OBALU!
Guverner je rekao je da je posebno zabrinut za deo nazvan Kameron Pariš gde bi naleti vetra mogli da dostigne jačinu do 290 kilometara na čas, Foto: Reuter

opasno!

KO SE NIJE SKLONIO, NEĆE PREŽIVETI! Uragan Laura DRASTIČNO ojačao I UDARIO u AMERIČKU OBALU!

Guverner Luizijane Bel Edvards rekao je ranije da se zatvara glavni autoput Interstejt 10

Objavljeno:

Uragan Laura stigao je jutros do kopna u jugozapadnom delu američke države Luizijane kao "izuzetno opasan" uragan kategorije četiri, javili su meteorolozi.

Američki Nacionalni centar za uragane javio je da je oluja udarila u kopno kod mesta Kameron u Luizijani sa mamksimalnim vetrovima od 240 kilometara na čas.

To je najsnažniji uragan koji je pogodio SAD do sada ove godine.

Guverner Luizijane Bel Edvards rekao je ranije da se zatvara glavni autoput Interstejt 10 u delu od mosta ispred mesta Lafajet skroz do dela Teksasa zato što se očekuje da će nekoliko denica autoputa u toj oblasti biti poplavljeno.

Edvards je u noćašnjem radio intrevjuu ukazao na "apokaliptični" jezik kojim meteorolozi opisuju ovu oluju navodeći da oni šalju najsnasnažniju moguću poruku o tome koliko je ona ozbiljna. Guverner je rekao je da je posebno zabrinut za deo nazvan Kameron Pariš gde bi naleti vetra mogli da dostigne jačinu do 290 kilometara na čas uz plimni talas od oko šest metara.

On je rekao da će operacije potrage i spasavanja početi danas čim gude dovoljno bezbedno za spasioce da izadju u polavljene oblasti.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.