KONAČNO POSTIGNUT DOGOVOR IZMEĐU SIRIJE I TURSKE! Od subote će laknuti SVIMA
Sirijci i turci, Foto: Twitter printscreen

Situacija postala kritična

KONAČNO POSTIGNUT DOGOVOR IZMEĐU SIRIJE I TURSKE! Od subote će laknuti SVIMA

Sirijska vlada je navela da je struja dospela do 9 od 30 bunara u stanici Alouk

Objavljeno:

Sirijska vlada saopštila je u subotu da će napajati crpnu stanicu Alouk na severu Al-Hasake električnom strujom, u pripremi za ispumpavanje vode, deset dana nakon što su militanti podržani od strane Turske opstruirali snabdevanje više od milion ljudi.

Nakon sirijskih i međunarodnih diplomatskih napora, Turska i njeni militanti navodno su se složili da dozvole vladinim radnicima da poprave stanicu Alouk, koja je deset dana van komisije zbog opstrukcije ove kompanije.

Sirijska vlada je navela da je struja dospela do 9 od 30 bunara u stanici Alouk, ali da nije stigla do pumpi, i zato pumpe još uvek nisu započele sa radom, te da nakon što pumpe prorade, vodi treba oko 12 sati da bi stigla u grad Hasaka zbog dužine linije koja dostiže 70 km.

Prema Sirijskoj arapskoj novinskoj agenciji (SANA), svako rešavanje problema snabdevanja grada i okoline pijaćom vodom zahteva angažman radnika da uđu u njega i nadgledaju rad crpanja kako bi se sprečilo njegovo zaustavljanje.

Značajno je napomenuti da su oružane grupe zaustavile dotok vode gradu Hasaki i njegovoj okolini, uskraćujući vodu za više od milion ljudi već deset dana, a ovo je petnaesti put da su vodu zaustavili za proteklih osam meseci.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.