SKORO CELA VLADA JE POZITIVNA NA KORONU! Ministri moraju da rade na daljinu
Koronavirus / Ilustracija, Foto: Ilustracija, EPA-EFE/ Hilda Ríos

SVI ĆE MORATI DA SE TESTIRAJU

SKORO CELA VLADA JE POZITIVNA NA KORONU! Ministri moraju da rade na daljinu

Od 10 jučerašnjih slučajeva korona virusa na Islandu, sedam je registovano u tom hotelu, prenosi portal Rejkjavik grejpvajn

Objavljeno:

Skoro cela islandska vlada nalazi se u karantinu, nakon što je devet od 11 članova, uključujući premijerku Katrin Jakobsdotir, učestvovalo na večeri u hotelu pogođenom korona virusom, i oni će morati da budu dva puta testirani, saopšteno je iz kabineta premijerke.

Odluka je doneta nakon što je obelodanjeno da je nekoliko osoba koje borave u hotelu Ranga zaraženo korona virusom, gde su ministri večerali 18. avgusta.

Od 10 jučerašnjih slučajeva korona virusa na Islandu, sedam je registovano u tom hotelu, prenosi portal Rejkjavik grejpvajn.

Svi koji su prisustvovali večeri moraju da prođu dve runde testiranja.

Jakobsdotir se već jednom testirala, a ona i ostali članovi vlade treba da urade drugi test u poneđeljak, a večeri nisu prisustvovali samo ministarka zdravlja i ministar socijalne zaštite.

Dok se čekaju rezultati testiranja, ministri treba da ostanu kod kuće i da rade na daljinu.

Island je postavio uslov da svi putnici koji ulaze u zemlju moraju da budu u 14-dnevnom karantina, ili de testiraju na koronavirus dva puta u pet dana.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.