JAKO OPASNA INFORMACIJA STIŽE IZ IRANA: Premašene su sve granice, ne piše im se DOBRO!
Iran, ilustracija, Foto: Printscreen

loše stanje

JAKO OPASNA INFORMACIJA STIŽE IZ IRANA: Premašene su sve granice, ne piše im se DOBRO!

Portparolka Mnistarstva zdravlja je rekla da da je ukupno zaraženo 350.200 ljudi, a umrlo je 20.125 od posledica korona virusa

Objavljeno:

Iran je danas premašio 20.000 potvrdjenih smrtnih slučajeva od korona virusa, saopštilo je ministarstvo zdravlja, što je najveća smrtnost do sada na zapadu Azije tokom pandemije.

Portparolka Mnistarstva zdravlja je rekla da da je ukupno zaraženo 350.200 ljudi, a umrlo je 20.125 od posledica korona virusa.

Dok se Iran bori sa najvećom epidemijom u regionu i najveći brojem smrnih slučajeva, više od milion iranskih studenata počelo je da polaže prijemne ispite na fakultetima. Osim toga širom zemlje se pripremaju za masovne verske svečanosti krajem avgusta. ; Ali Reza Zali, zvaničnik Teherana, rekao je da je glavni grad i dalje centar epidemije, te će vlasti morati dodatno da dezinfikuju čak i zdravstvene službe za testiranje.

Međunarodni stručnjaci i dalje sumnjaju u zvaničan broj obolelih gde su prvi slučajevi zaraze i prva smrt od korona virusa prijavljeni istog dana u februaru, u junu je zabeležen najviši dnevni porast broja zaraženih, a najveća dnevna smrtnost prijavljena je u julu.

U februaru, pre no što je Iran prijavio svoje prve slučajeve, vlasti su danima poricale da se virus pojavio, dopuštajući njegovo širenje tokom masovnih proslava godišnjice Islamske revolucije 1979. godine, a zatim su bili poslanički izbori na kojima su vlasti svvim silama nastojale da povećaju izlaznost.

Iransko psihijatrijsko udruženje uputilo je pismo ministru zdravlja zahtijevajući potpunu zabranu bilo kakvih skupova i svečanosti jer svakodnevno umre po skoro 200 ljudi od korona virusa. ;"Na pragu smo mnogo veće katastrofe"', upozorilo je to udruženje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.