KORONA SE UOPŠTE PRVI PUT NIJE POJAVILA NA PIJACI U VUHANU: Zbog otkrića ovog virusologa ceo svet je šokiran
Foto: AP

koronavirus

KORONA SE UOPŠTE PRVI PUT NIJE POJAVILA NA PIJACI U VUHANU: Zbog otkrića ovog virusologa ceo svet je šokiran

Latham je izjavio za New York Post kako smatra da je virus gotovo sigurno pobegao iz laboratorija u Vuhanu

Objavljeno:

Virusolog Džonatan Latham i molekuralni biolog Alison Vilson, koji rade za neprofitabilnu ogranizaciju Bioscience Resource Project u Ithaci, došli su do zanimljivog otkrića prevodeći magistarski rad jednog kineskog lekara. Na 66 stranica opisao je lečenje rudara koji su se 2012. razboleli u rudniku, a uzorke njihovog tkiva slao je na vuhanski Institut za virusologiju na analizu.

- Dokaz koji smo pronašli podstakao nas je da ponovo razmotrimo sve što znamo o izvoru zaraze koronavirusom, napisali su Latham i Vilson u studiji koju su 15. aprila objavili na svojoj web stranici.

Latham je izjavio za New York Post kako smatra da je virus gotovo sigurno pobegao iz laboratorija u Vuhanu.

foto: Profimedia

U aprilu 2012. godine, šestero rudara se razbolelo nakon što su 14 dana čistili izmet šišmiša. Trojica su umrla. U svom magistarskom radu Li Ksu, koji je lečio rudare, opisuje kako su rudari imali visoku temepraturu, suvi kašalj, bol u mišičima i ponekad glavobolju, a sve su to simptomi koji se danas povezuju s Kovidom-19.

Ši Zengli, virolusolog iz vuhanske laboratorije, poznata kao 'žena šišmiš' zbog posvećenog istraživanja o koronavirusu koji potiče od šišmiša, izjavila je u nedavno za Scientific American da su rudari preminuli od gljivične infekcije. Istakla je da bi bilo pitanje vremena kada bi se rudari zarazili koronavirusom da rudnik nije odmah zatvoren.

- Iz rudnika je strašno zaudaralo, kao iz pakla. Pećina je bila zatrpana izmetom šišmiša, rekla je ona.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.