KINESKI RUDNIK IZ PAKLA: Britanski naučnici uvereni da je ODAVDE krenula korona, i to još 2012. godine!
Kineski rudnik iz pakla, Foto: Shutterstock

OVO SU OTKRILI

KINESKI RUDNIK IZ PAKLA: Britanski naučnici uvereni da je ODAVDE krenula korona, i to još 2012. godine!

Razvili su visoku temperaturu, suv kašalj, a u nekim slučajevima i glavobolje - a troje su umrli

Objavljeno:

Šest rudara razvilo je simptome nalik koronavirusu nakon rada u jami Mođian u jugozapadnoj kineskoj provinciji Junan. Tri od njih kasnije su umrla, a uzorci tkiva poslani su u Vuhan institut za virusologiju.

Koronavirus je možda nastao u kineskom rudniku 2012. godine gde su radnici oboleli od bolesti sličnoj upali pluća, tvrde naučnici.

Šest rudara uklanjalo je fekalije slepih miševa iz jame Mođian u jugozapadnoj kineskoj provinciji Junan.

Razvili su visoku temperaturu, suv kašalj, a u nekim slučajevima i glavobolje - a troje su umrli.

Virolog Džonatan Latam i molekularni biolog Alison Vilson od tada su preveli tezu od kineskog lekara koji je lečio rudare i poslao uzorke na Institut za virusologiju Vuhan na testove.

U članku objavljenom na njihovoj veb lokaciji Independent Science Njuz 15. jula, par je napisao: "Dokazi koje sadrži naveli su nas da preispitamo sve što smo mislili o poreklu pandemije COVID-19."

Smatra se da se koronavirus pojavio u decembru prošle godine nakon gomile slučajeva na ribljoj pijaci Huanan u Vuhanu.

Latham i Vilson rekli su da je par rekao da su svi simptomi zbog kojih su rudari sada povezani sa Covid-19, prenosi Njujork Post.

Takođe su lečeni na sličan način kao i pacijenti sa koronavirusom, respiratorima i lekovima, uključujući steroide i razređivače krvi.

Nakon što je obavio više testova, lekar je razgovarao sa virologom Džong Nanšanom, poznatim naučnikom koji je pomogao u upravljanju izbijanjem SARS-a 2003. godine.

"Razgovor sa njim je značajan. To implicira da su bolesti šestoro rudara bile velike brige i, drugo, da se koronavirus sličan SARS-u smatrao verovatnim uzrokom.“

Istraživači iz laboratorija Vuhan otkrili su da je izvor zaraze bio koronavirus sličan SARS-u iz kineskih slepih miševa, navodi se u tezi.

Latham i Vilson vjeruju da je virus mutirao unutar rudara, te da su uzorci nekako pobjegli iz laboratorije prošle godine, što je pokrenulo pandemiju.

Kineski zvaničnici više puta su negirali tvrdnje da je virus nastao u laboratoriji.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Daily star)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.