Čudna svetleća kugla je bila pored aviona: AMERIČKI PILOTI SU KRENULI U AGRESIJU NA SRBIJU I VIDELI NEŠTO NEOBIČNO
Uočena letelica, Foto: Printskrin

UOČENO JE NEŠTO ČUDNO

Čudna svetleća kugla je bila pored aviona: AMERIČKI PILOTI SU KRENULI U AGRESIJU NA SRBIJU I VIDELI NEŠTO NEOBIČNO

Tar je bio operater na letećoj cisterni C-130, a u seriji "Neidentifikovani" na "Histori" kanalu, ispričao je neobični događaj koji se odigrao 24. marta 1999. godine nadomak Crne Gore

Objavljeno:

Derek Tar, član posade američkog aviona koji je učestvovao u NATO agresiji na Srbiju, posvedočio je da su prvog dana bombardovanja na nebu iznad Jadrana sreli čudne svetleće kugle.

Tar je bio operater na letećoj cisterni C-130, a u seriji "Neidentifikovani" na "Histori" kanalu, ispričao je neobični događaj koji se odigrao 24. marta 1999. godine nadomak Crne Gore.

Kako je rekao, bio je u zadnjem delu aviona tokom punjenja goriva iznad Jadrana i u jednom trenutku video čudnu svetleću kuglu, koja je bila udaljena od njihovog aviona, ali je izuzetno brzo prelazila sa jedne strane letelice na drugu, kao da je snima i premerava.

Obavestio je pilota o tome, koji mu je odgovorio da ne čekaju više nikoga za punjenje i da to ne može biti NATO avion.

Neobičan susret trajao je nekoliko minuta, a svedočila mu je petočlana posada aviona.

Tara je objasnio da se potom svetleća kugla velikom, neverovatnom brzinom udaljila od aviona, nestajući u deliću sekunde.

Inače, emisija u kojoj je Tara ispričao svoje neverovatno iskustvo, autorsko je delo Luisa Elizonda, bivšeg šefa tajnog programa Pentagona za istraživanje neidentifikovanih letećih objekata, koji je na njegovom čelu bio 10 godina, a ostavku je dao 2017.

Elizondo je nedavno izjavio kako je - sigurno da vanzemaljci postoje, samo je pitanje da li su pretnja za nas - te dodao kako su - objekti neutvrđenog porekla zaista pali na Zemlju, a da su njihovi ostaci odneseni na analizu.

Posle Elizondovih izjava i otkrića da Pentagon i dalje ima tajni program za praćenje NLO, američki Kongres usvojio je zakon kojim obavezuje Pentagon, odnosno njegovu tajnu jedinicu za pretnje iz vazduha i svemira, da redovno podnosi izveštaje o svom radu.

Inače, zanimljivo je da je gotovo istovetnu priču o susretu sa svetlećim kuglama na gotovo istom mestu, ispričao i bivši komandant Jugoslovenskog ratnog vazduhoplovstva, general Zvonimir Jurjević.

Jurjević je naveo da su prvi susret sa NLO piloti 172. avijacijskog puka, koji je bio smešten u Podgorici, imali početkom januara 1975. prilikom noćnog letenja.

- On je izgledao kao svetleća kugla, jako vidljiv, možda desetak puta jačeg svetla od najsvetlije zvezde u to vreme. Bela svetlost menjala je svoj spektar, od bele, žute, svetlocrvene do narandžaste i nazad. On bi se javio iznenada, odnekud. Namerno je na sebe skretao pažnju, jer nismo znali odakle je dolazio. Odjedared bi se našao u postroju naših aviona - ispričao je Jurjević.

Objekat se uvek pojavljivao 50 minuta od početka leta, čak i kada je komanda puka pomerala vreme poletanja aviona

Jurjević je sam, ali i zajedno sa svojim pilotima poletao više puta da bi presreo taj objekat, ali je on uvek uspevao da ostane na udaljenosti od tačno 10 kilometara.

Potom su zbog toga u Podgoricu stigli i supersonični "migovi 21", ali ni oni nisu uspeli da ga stignu.

Objekat se poslednji put pojavio 12. februara 1975. iznad samog aerodroma, a Jurjević kaže da su odlučili da ga ignorišu, te da nikad više nije viđen.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.