Identifikovan jedan od napadača na crkvu u Francuskoj!
Foto: Reuters

istraga u toku

Identifikovan jedan od napadača na crkvu u Francuskoj!

Tužilaštvo je navelo da se još uvek čeka identifikacija drugog napadača
Objavljeno: 22:16h

Jedan od napadača na crkvu identifikovan je kao Adel Kermiš, navode iz francuskog tužilaštva, a potvrdio je Fransoa Molin na konferenciji.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Osim toga, AP ističe da je jedan od napadač, ne navodeći da li je reč o Kermišu, čak dva puta izbegao policiju lažnim ispravama pokušavajući da stigne na ratište u Siriji.

Završena francuska talačka drama: Specijalci likvidirali otmičare, ubijen sveštenik (FOTO)

Imao je 19 godina i dva puta je uhapšen na putu ka Siriji. Osim toga, nalazio se pod kućnim pritvorom i u vreme napada nosio je elektronsku narukvicu za nadgledanje kretanja ("nanogicu").

AP piše da je on lokalac čiji su roditelji njegovo radikalno ponašanje prijavili policiji, kako bi pokušali da ga spreče da ode u Siriju.

Ipak, nisu uspeli u tome. Uhapšen je na putu ka ratištu i stavljen je pod maloletnički nadzor po povratku. Zbog toga je nosio elektronsku narukvicu koja je, kako navode iz AP, pet sati dnevno bila deaktivirana. Osim toga, imao je obavezu da se jednom dnevno javlja policiji. Porodični prijatelj kaže da je imao sestru koja je doktorka i brata. Njihova majka je profesorka.

(Espreso.co.rs / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.