OVAJ ČOVEK JE LOPOV DECENIJE! Ukrao poluge usred grada,robijao samo 9 MESECI! Tvrdi da ne zna gde je sakrio MILIONE
Hulio Nivelo, Foto: NBC NEW YORK / YOUTUBE

NEVEROVATNO

OVAJ ČOVEK JE LOPOV DECENIJE! Ukrao poluge usred grada,robijao samo 9 MESECI! Tvrdi da ne zna gde je sakrio MILIONE

Novac je rasporedio u kutije za cipele, od čega je 200.000 dao svojoj verenici, zatim otišao na Floridu, pa u Meksiko odakle je krstario Južnom Amerikom, dok nije stigao kući u Ekvador

Objavljeno:

Hulio Nivelo, čovek iz Njujorka postao je planetarno popularan 2016. godine kada je izveo jednostavnu pljačku nasred ulice, a onda mesecima uspevao da pobegne njujorškoj policiji.

Na prometnoj raskrsnici na Menhetnu bio je parkiran blindirani kamion baš kada je Nivelo prolazio tuda. Jednostavno je uzeo sa kamiona jednu od kofa koje su bile teške po 40 kilograma i zbrisao sa njom. Kasnije je saznao da se unutra nalaze zlatne poluge u vrednosti od 1,6 miliona dolara, piše "En-Bi-Si".

Nakon nekoliko meseci policija ga je locirala, a on je objasnio kako je izveo pljačku i šta je kasnije uradio sa zlatom. Tokom puta do rodnog Ekvadora, gde se jedno vreme krio sa plenom, više puta je stajao malo da se odmori, a potom zlato zamenio za gotovinu i dobio 1,2 miliona dolara.

Novac je rasporedio u kutije za cipele, od čega je 200.000 dao svojoj verenici, zatim otišao na Floridu, pa u Meksiko odakle je krstario Južnom Amerikom, dok nije stigao kući u Ekvador.

Lokalne vlasti pronašle su ga posle mesec dana i privele, a za svoj zločin je dobio devet meseci zatvora, buduće da vlasti nisu htele da ga isporuče Sjedinjenim Državama.

Međutim, ono što je sve vreme bunilo policajce je što je Hulio tvrdio da ne zna gde se novac nalazi. Kada je odlučio da se vrati u rodni Ekvador, verenica mu je poslala 50.000 dolara i otišla sa ostatkom para, rekavši mu da je novac zaplenila policija, dok njegovi sunarodnici i dalje veruju da je Nivelo zadržao sav novac, pa su ga prozvali "Zlatni dečko".

Hulio Nivelo
Hulio Nivelofoto: NBC NEW YORK / YOUTUBE

U međuvremenu su do njega stigle i medijske ekipe kojima je objasnio da ima iskustva u pljačkanju.

- Ako ste igrač američkog fudbala, uvek pokušavate da dođete do Superboula. Mnogi su znali da se zlato isporučuje u kofama. Ja sam znao koje kompanije ga transportuju. Uvek sam bio u fazonu: "U redu. Jednog dana će da mi se posreći. Spreman sam za to" - rekao je Nivelo.

Nakon devet meseci izašao je na slobodu i potvrdio glasine koje su se rojile u gradu.

Oni znaju da sam ja sin, sin koji je otišao u Njujork i ukrao kofu. Da kod sebe imam milion i po, ali ja nemam ništa - rekao je medijima tada.

Godinu dana kasnije dok je Nivelo pomagao policiji da uhvati ženu, dobija neočekivan poziv od svoje verenice koja mu odaje lokaciju na kojoj se nalazi, međutim ispostavilo se da je svesna da joj je policija za petama, pa je odustala od akcije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.