POLICIJA PRONAŠLA PODRUM U KOJEM JE DRŽANA MALA MEDLIN?! Velika AKCIJA u HANOVERU!
Na terenu su danima bili bageri, psi i stotine policajaca koji su pretraživali područje, Foto: Profimedia

novi momenti

POLICIJA PRONAŠLA PODRUM U KOJEM JE DRŽANA MALA MEDLIN?! Velika AKCIJA u HANOVERU!

Mogu da potvrdim da je pretraga povezana sa istragom u slučaju Meken

Objavljeno:

Nemačka policija je tri dana pretraživala dvorište u blizini Hanovera u potrazi za dokazima u slučaju koji je povezan sa nestankom britanske devojčice Medlin Meken pre 13 godina, kojoj se izgubio svaki trag dok je sa roditeljima boravila na odmoru u kući u Portugalu.

Zemljište u predgrađu Hanovera sat vremena vožnje je udaljeno od mesta u kome je stalno prebivalište imao muškarac pod imenom Kristijan Brikner kojeg su tužioci prošlog meseca istakli kao glavnog osumnog za pretpostavljeno ubistvo devojčice.

- Mogu da potvrdim da je pretraga povezana sa istragom u slučaju Meken - kazala je Džulija Mejer, portparolka tužilaštva koje vodi istragu o ovom slučaju.

Mejer je odbila da govorio drugim detaljima vezanim za istragu.

Kako javlja "Bild", istražitelji su na zemljištu pronašli skriveni podrum. Prošlog meseca prijatelj Kristijana Briknera tvrdio da mu je on rekao da na jednom posedu ima podrum koji želi da obloži metalnim pločama. Policija je sada pronašla tajni podrum.

Na terenu su danima bili bageri, psi i stotine policajaca koji su pretraživali područje.

Kako prenosi "Dejli mejl", policija je otkrila na desetine predmeta u tajnom podrumu, uključujući plavu kantu, posudu za biljke, ceradu, kese, vreće šljunka, drvene podne ploče, gvozdene šipke, plastične cevi, korpu za veš, plastičnu oblogu i stablo drveta.

Potencijalni dokazi, zajedno sa uzorcima zemlje i blata, poslati su na analizu, ali tužioci odbijaju da otkriju detalje o tome šta su sve pronašli.

Jedan od stanovnika Zelcea kazao je za "Bild" da nikada nije primetio da se Brikner čudno ponašao.

- Uvek je bio prijateljski nastrojen, radio je u vrtu. Bio sam šokiran kad sam video njegovu fotografiju u medijima. Jedina čudna stvar dogodila se kada se selio. Poslepodne tog dana mi je rekao da seli, spakovao je stvari u automobil i nikada više nisam čuo za njega - kazao je meštanin.

Podsetimo, Medlin Meken nestala je trećeg jula 2007. kada je imala tri godine, iz apartmana u portugalskom letovalištu Praia da Luz.

Nemačka policija nedavno je ponovno otvorila istragu o tom slučaju nakon što je identifikovan novi osumnjičeni. Reč je o 43-godišnjem Nemcu Kristianu Brikneru, koje trenutno služi zatvorsku kazni zbog dilovanja droge i čeka presudu za silovanje 72-godišnje penzionerke.

Brikner je 2007. sa svojom maloletnom devojkom živeo u blizini apartmana odakle je devojčica oteta. Policija je došla do zaključka da je on najverovatnije povezan s njenom otmicom i pretpostavljenim ubistvom.

Do novog glavnog osumnjičenog u slučaju Meken, policija je došla nakon dojave o Briknerovom priznanju. Osumnjičeni je s prijateljem bio na piću u jednom pabu kada je na televiziji objavljen prilog o devojčici, pa se Brinkner poverio prijatelju kako je on oteo devojčicu.

Kristian Brikner živeo je između 2012. i 2014. u jednom stanu u Braunšveigu i to je zadnja poznata adresa osumnjičenog pedofila. Taj grad udaljen je 55 kilometara od Hanovera.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.